‘L’Alcora avança’ és el nom del pla d’inversions per a 2020 que l’Ajuntament ha preparat per tal de continuar millorant el municipi

L’alcalde, Samuel Falomir, l’ha presentat en la sala d’actes del consistori. “Es tracta d’un pla que ascendeix a 518.000 € i inclou 8 destacats projectes, molt demandats pels veïns i veïnes, que s’executaran a l’Alcora i les pedanies de Araia i la Foia”.

Quant al finançament, l’alcalde ha explicat que l’Ajuntament pagarà amb fons propis 141.624 € i recorrerà a un préstec per a fer front a la quantia restant, 376.379 €.

Falomir ha indicat que “gràcies a una gestió econòmica responsable i eficient, a les amortitzacions ordinàries i extraordinàries de deute que s’han dut a terme en els últims anys, podrem escometre importants actuacions en aquest 2020 perquè l’Alcora continue avançant malgrat la difícil situació que estem vivint amb la crisi del covid-19, que ha provocat una notable disminució d’ingressos”.

“Encara amb aquest préstec, l’Ajuntament finalitzarà l’any amb el deute més baix de, almenys, els últims 14 anys”, ha destacat.

Els 8 projectes inclosos en el pla són: creació d’una zona verda al carrer Camí Nord, continuació del Pla d’Accessibilitat, adequació d’una parcel·la a Araia per a ús recreatiu, creació d’una zona verda en avinguda Corts Valencianes, renovació urbana del carrer Viver, construcció d’una aula de 2 anys al CEIP Comte d’Aranda, condicionament i millora del mur d’entrada a la pedania de la Foia i reparació de la coberta del Museu de Ceràmica.