Funeraria la Magdalena S.L.U. serà l’encarregada de gestionar el servei durant els pròxims quinze anys i per un cànon anual de 9.600 euros

La signatura del contracte ha tingut lloc aquest matí en el consistori i com ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “amb aquesta signatura fem un important pas per a posar en marxa un servei que fins hui no existia a Benicàssim i que té com a objectiu fonamental facilitar als familiars i reunits dels difunts, en aquests moments tan delicats, unes condicions dignes per al depòsit i vela dels morts fins al moment d’inhumació, en la degudes condicions higienicosanitàries”.
Durant el procés de licitació, les empreses interessades van tindre l’oportunitat de visitar l’espai, situat al costat del cementeri municipal i que consta de l’edifici tanatori, d’una zona externa a l’edifici enjardinada i barrada, i, finalment, d’una zona d’aparcament, càrrega i descàrrega.
Finalment van ser dos les empreses que van presentar oferta i Funeraria La Magdalena ha sigut l’adjudicatària amb una proposta econòmica que contempla la reducció d’un 20% de les tarifes a abonar pels usuaris i un cànon de 9.600 euros anuals, sent el doble del mínim fixat en la licitació.
L’alcaldessa ha volgut recordar que el tanatori municipal “va ser un dels projectes finançats amb el pla E, però molt mal gestionat pel tripartit que formava el govern municipal (PSPV, Bloc i EU) ja que no va tindre en compte salvaguardar les distàncies de protecció de la N-340 i va executar l’obra sense comptar amb els necessaris permisos per a poder-la posar en marxa i que poguera tindre llicència d’activitat. A més, l’obra va quedar paralitzada mig any abans de la seua finalització i en la seua execució no s’havia contemplat ni la urbanització exterior ni l’enllumenat exterior”.
Des de llavors, l’Ajuntament de Benicàssim ha treballat per a aconseguir l’autorització necessària del Ministeri de Foment per la proximitat de l’immoble a una eixida de la N-340. A més, ha dut a terme les obres d’urbanització i enllumenat de l’entorn. Com recorda el regidor d’Urbanisme, Carlos Díaz, “les obres d’urbanització van consistir en l’adequació de l’accés amb una planificació en forma de zona per als vianants enjardinada, amb espai per a aparcament i amb total accessibilitat per a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. També es van habilitar els col·lectors d’aigües pluvials i el clavegueram, a més de la connexió telefònica i la instal·lació d’electricitat necessària”.
Després de la signatura del contracte per a la concessió del servei del tanatori, Benicàssim inicia el compte arrere per a obrir aquest espai.