Benicàssim s’incorpora a l’Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut en el seu compromís per la millora de la qualitat de vida dels seus veïns. L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha confirmat l’adhesió, “com a part del compromís adquirit per fer de Benicàssim una ciutat amigable, habitable, inclusiva i segura. També per aconseguir una ciutat intel·ligent i empoderada, apostant per crear espais on les persones puguen desenrotllar-se, aprendre i prosperar

“Amb esta adhesió, Benicàssim assentisca el seu compromís amb la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i la seua aposta per la formació, divulgació i promoció de la salut entre els i les benicassudes, com la millor ferramenta per a continuar progressant en el benestar per al conjunt de la societat”, ha afegit la regidor responsable de l’àrea de Salut, Vanessa Batalla.

En esta línia, s’està duent a terme fins a finals de novembre a través dels tallers d’alimentació i nutrició sostenible, on es posa l’accent en hàbits saludables en l’alimentació per a la millora de qualitat de vida dels veïns i veïnes de Benicàssim. També, es va realitzar fa unes setmanes la conferència del doctor Goicoechea en la qual es va abordar la gestió del dolor crònic oferint noves perspectives sobre el maneig del dolor.

L’estratègia compta amb l’objectiu específic de promoure estils de vida saludable, així com entorns i conductes segures en la població infantil mitjançant la coordinació d’intervencions integrals en els àmbits sanitari, familiar, comunitari i educatiu; així com promoure el benestar emocional en la població infantil; a més de promoure estils de vida saludables durant l’embaràs i el període de lactància, iniciatives que s’estan complementant a través del Cicle de Xarrades Educació Conscient, Educació conscient que en la seua quarta edició tractarà temàtiques com conviure en família: normes i límits, atendre necessitats emocionals en la infància i l’adolescència o previndre l’ansietat en #xiquet i adolescents.

El projecte també contempla promoure l’envelliment actiu i saludable en la població major de 50 anys mitjançant la intervenció integral sobre estils de vida saludables, així com sobre els entorns i conductes segures de manera coordinada entre els àmbits sanitari i familiar-comunitari. Previndre la deterioració funcional i promoure la salut i benestar emocional en la població major de 70 anys, potenciant la coordinació d’intervencions integrals en els àmbits sanitari, de serviceis socials i comunitari, també és un dels eixos.

En este aspecte, la posada en marxa del CEAM suposarà un salt qualitatiu per a la millora de l’atenció dels majors del municipi, mentrestant, la EPA seguix amb el seu programa de tallers per a la millora de qualitat de vida i la prevenció de la deterioració funcional on la DGT realitza xarrades per a majors sobre educació viària adaptada per a persones amb mobilitat reduïda, i la Fundació Ateneu de Dany Cerebral Sobrevingut, treballa sobre la detecció i prevenció d’accidents sobrevinguts així com tècniques de millora de la salut cerebral per a persones majors.