L’Ajuntament de Benicàssim ha aprovat el projecte tècnic relatiu a l’obra consistent en la construcció d’un vial de connexió entre el carrer Pierre Merchain i la rotonda de l’avinguda Mohíno i que donarà continuïtat a la prolongació de la CV-149. Com ha comentat l’alcaldessa, Susana Marqués, “l’obertura de la nova connexió entre Benicàssim i Castelló va tindre lloc el mes de novembre passat, un primer pas d’un projecte que contribueix a vertebrar el municipi i a millorar la seguretat tant en la zona sud com en urbanitzacions. La prolongació de la CV-149 i el futur desenvolupament d’aquest vial per tota l’avinguda Ferrocarril fins al nucli urbà del municipi forma part dels importants projectes per al desenvolupament de Benicàssim, la millor i el benestar dels seus veïns”

Així, després de l’obertura durant el passat exercici de la prolongació de l’autovia, des del consistori continuen amb l’objectiu de continuar desenvolupant aquest vial que connecte la CV-149 fins al nucli urbà del municipi. Després de l’aprovació del projecte durant aquesta setmana, la pròxima actuació prevista és la remodelació de l’avinguda Ferrocarril entre el carrer Pierre Merchain i la nova rotonda situada en l’avinguda Mohíno. El regidor d’Urbanisme i Mobilitat, Carlos Díaz, ha explicat que “amb un pressupost d’entorn a 290.000 euros, una longitud de 450 metres i un termini d’execució de dos mesos, l’actuació contempla un nou traçat del carril bici i la creació d’una nova rotonda per a evitar els girs a esquerres, facilitant la mobilitat i controlant la velocitat”. El projecte també contempla la creació d’una nova zona per als vianants entre el carrer Mare de Déu del Lledó fins al carrer Santa Elena. La previsió és executar el projecte durant l’últim trimestre d’enguany.

Des de l’equip de govern recorden que la prolongació de la CV-149, amb una extensió de 620 metres, quatre carrils (dos per sentit) i un carril bici, va ser una de les inversions que es van acordar com a prioritàries per tots els grups polítics de la corporació municipal, en atenció a les demandes plantejades pels ciutadans. Així mateix, les obres van destacar per la seua aposta per la sostenibilitat ja que va permetre a Benicàssim ampliar la seua petjada verda en reduir 297 tones de CO₂; dada que es va extraure de l’estudi realitzat per l’empresa adjudicatària quant a la disminució de la petjada de carboni, comparant les emissions produïdes entre la solució que va executar l’Ajuntament, mitjançant la reutilització d’àrids existents, i els mètodes tradicionals. Aquesta acció és un pas més en l’estratègia per a aconseguir els objectius als quals es va comprometre el consistori en adherir-se a la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030 i en el compliment d’Objectius de Desenvolupament Sostenible.