L´alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués ha informat de la col·laboració que l’Ajuntament ha oferit tant a la Universitat Jaume I com a Fobesa per a donar la major “difusió possible a les beques que ha impulsat Fobesa per a ajudar els estudiants del municipi a sufragar els gastos dels seus estudis universitaris”

Marqués ha agraït a l’empresa que, per “quart any consecutiu, seguisca comprometent-se amb el jovent benicassut. Ja que aquesta aposta significa tornar a la societat per a la qual treballen, una part del seu esforç, invertint precisament en el futur, ja que invertir en l’educació de les noves generacions significa invertir en el futur de Benicàssim”.
L’Ajuntament dedicarà el màxim esforç en la difusió d’aquestes beques des de les seues oficines d’atenció a la ciutadania, el seu web i xarxes socials, perquè tots aquells interessats a sol·licitar la beca puguen conéixer la informació necessària.

Les beques FOBESA, amb una duració inicial d’un any, estan dotades amb un pressupost de 22.000 euros per al curs acadèmic 2018-2019. S’atorgaran 10 beques per a l’alumnat que es matricula per primera en vegada en un curs de grau de l’UJI i la resta per a persones matriculades en segon curs i posteriors. La convocatòria preveu que la quantia de la beca adjudicada es destine a cobrir totalment o parcialment l’import de la matrícula amb un màxim de 1.000 euros per estudiant.
El termini de sol·licitud de les beques FOBESA es troba actualment obert des d’aquesta setmana i finalitzarà el pròxim 25 de febrer. L’objectiu és ajudar amb el pagament de la matrícula universitària a estudiants de grau de la Universitat Jaume I residents a Benicàssim. Es pot obtindre més informació sobre la sol·licitud de la beca i informació addicional en aquest enllaç (https://documents.uji.es/alfresco/d/d/workspace/SpacesStore/70d478ab-ab2e-4b75-a59d-f9ef1d0adf23/convocatoriafobesaval..pdf?guest=true)
La iniciativa, desenvolupada per l’empresa benicassuda i l’UJI amb el suport de l’Ajuntament de Benicàssim, busca recolzar universitaris de Benicàssim que per la seua situació econòmica puguen tindre dificultats per a atendre les taxes universitàries vigents, afavorint la formació de l’alumnat en la universitat pública de Castelló.
Per a l’adjudicació de la beca FOBESA, cada cas particular serà analitzat per la comissió avaluadora, tenint en compte criteris econòmics i acadèmics, que baremaran un 50% sobre la puntuació màxima final.