El ple de l’Ajuntament aprova una declaració institucional perquè el Consell també habilite alguna partida per a aquest sector

El ple de l’Ajuntament de Benicàssim celebrat de manera telemàtica ha aprovat per unanimitat una declaració institucional que insta a la Generalitat a incloure al comerç i altres sectors afectats greument per la crisi econòmica derivada de la pandèmia pel Covid-19 en les ajudes directes del Pla Resistir, dirigides a empreses i autònoms.
Com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “és innegable que el sector turístic, l’oci i la restauració, juntament amb el sector comercial i de serveis, són els grans eixos que sustenten la nostra economia local donant treball tant directa com indirectament a moltes famílies de Benicàssim”. És per això que des del consistori sol·liciten que les ajudes del Consell dirigides a empreses i autònoms també arriben a comerciants i altres sectors i que augmenten la dotació d’aquestes ajudes com demanen els sectors afectats. “Aquest Pla Resistir oblida a botigues de roba, electrodomèstics, perfumeries, papereries, entre altres, i la Generalitat no pot desentendre’s d’ells deixant a aquests sectors comercials sense ajudes i en un segon lloc”, ha continuat explicat l’alcaldessa.
La declaració institucional també inclou instar el Govern d’Espanya, i a la Generalitat Valenciana perquè se sume a aquesta petició, al fet que el Govern modifique la normativa actual que permeta suspendre, o reduir en el seu cas, les cotització de les despeses de personal a la seguretat social, la quota d’autònoms, l’IRPF a compte, l’impost d’activitats econòmiques i els pagaments a compte de l’IVA per a tots aquells sectors econòmics afectats per les restriccions o tancament de l’activitat econòmica a causa de la situació produïda pel Covid-19. “A ingressos zero, impostos zero”, ha incidit Susana Marqués, qui comenta a més que “no es pot gravar més a un sector als qui la pandèmia els ha obligat a restringir la seua activitat amb la consegüent pèrdua d’ingressos”.
Entre les reivindicacions a les administracions superiors també s’inclouen les ajudes per al pagament de lloguers per als negocis que s’hagen vist minvats per l’actual situació d’emergència.

Accés de gossos a la platja
El ple de l’Ajuntament de Benicàssim ha aprovat de manera definitiva la modificació puntual de l’ordenança de tinença d’animals de companyia i l’ordenança reguladora de la seguretat en l’ús, gaudi i aprofitament del litoral municipal per a permetre l’accés dels gossos a les platges en temporada baixa.
Com ha explicat la regidora de Sanitat, Vanessa Batalla, durant el període d’exposició pública es va presentar una sèrie d’al·legacions “i després de la resolució de les reclamacions hem portat a ple l’aprovació definitiva de la modificació de les dues ordenances en les quals s’inclourà l’accés dels gossos a les platges de Benicàssim de l’1 de novembre a l’1 de març”.
Així, a partir del pròxim 1 de novembre els cans podran accedir a les platges de Benicàssim però, tal com assenyala l’ordenança, es mantindrà l’obligació dels amos dels gossos de tindre’ls en tot moment sota el seu control pel que hauran d’anar lligats.
Quant al període d’accés dels gossos a les platges, l’edil responsable ha indica que “s’ha establit de l’1 de novembre a l’1 de març perquè, una vegada finalitzat el període d’accés permés, es puga procedir a l’airejat i garbellat de l’arena i la posada a punt de les platges per a Setmana Santa”. “A més, s’intensificaran tant les tasques de neteja com els controls analítics de l’arena”, afig Batalla.
D’altra banda, durant el ple ordinari celebrat aquest matí, Luis Lara Alonso ha pres possessió del càrrec com a regidor de Ara Benicàssim. La seua entrada es produeix després de la renúncia del regidor de Manuel Begués el mes de gener passat.