El ple extraordinari aprova destinar 2,1 milions d´euros per ajudes als sectors mes afectats per la Covid-19

L’Ajuntament de Benicàssim ha donat un impuls important al caràcter inversor i social dels comptes municipals amb la incorporació de 6,8 milions d’euros de romanents del 2020 a través de dues modificacions de crèdit aprovades en el ple extraordinari celebrat aquesta vesprada.
D’una banda, el ple ha aprovat per unanimitat destinar 2.137.603,25 euros a ajudes directes a famílies, autònoms i Pimes amb l’objectiu posat a mitigar els efectes negatius de la crisi sanitària, social i econòmica derivada de la pandèmia del Covid-19. D’aquest muntant, 2 milions d’euros es destinen a l’II Pla Reactiva Benicàssim i 137.603,25 euros per a l’aportació municipal al Pla Resistir, cofinançat per la Generalitat, diputacions i ajuntaments. Amb l’ajuda total de tots dos paquets d’ajudes, es destinen uns tres milions d’euros al teixit empresarial del municipi, el mateix import que l’any passat. Com ha explicat l’alcaldessa, Susana Marqués, “reeditem el Pla Reactiva Benicàssim perquè la nostra prioritat són els nostres veïns i arribarem fins on faça falta perquè ningú es quede arrere. Per això, novament com a administració més pròxima, serem els qui assistim als veïns i ajudem a les persones en situació de vulnerabilitat, al mateix temps que dinamitzem la nostra economia local, col·laborant i fent costat als nostres autònoms i Pimes”.
El teixit empresarial podrà acollir-se a les ajudes del Pla Reactiva mitjançant unes bases, igual que l’any passat, i seran compatibles amb les d’altres administracions, “i més àmplies que les del Pla Resistir, perquè inclouen ajudes a totes les activitats empresarials”.
D’altra banda, el ple extraordinari ha aprovat amb els vots a favor de l’equip de govern (PP i Ciutadans), i l’abstenció de l’oposició (PSPV, Compromís, Ara Benicàssim i l’edil del grup de no adscrits) una modificació de crèdit que ascendeix a 4.669.967,08 euros.
D’aquest import, 4.404.000 euros es destinen a l’adquisició de patrimoni públic “per a posar-ho a la disposició de tots els veïns de Benicàssim en forma de noves dependències policials, administratives, culturals i socials al servei de la ciutadania”, ha explicat l’edil d’Hisenda, Arturo Martí. En aquest sentit, l’objectiu del consistori és traure a licitació els plecs necessaris perquè es puguen presentar aquells propietaris d’immobles que puguen complir les característiques necessàries per a cobrir aqueixa necessitat d’ampliació de les dependències municipals i que a més albergue dependències per a tot el teixit associatiu local. “L’edifici consistorial data de l’any 1979 i constreny el creixement de plantilla i apostem per l’avanç de l’administració a una nova manera de gestionar els assumptes municipals, així com afavorir la proximitat i la participació de la ciutadania amb el seu municipi”, ha afegit Martí. Aquestes inversions contemplen la possibilitat de construir habitatges socials per a facilitar l’accés a l’habitatge als més joves.
En aquest paquet d’inversions també s’inclouen 150.000 euros per a la impermeabilització de la coberta del poliesportiu municipal, “un pas més que necessari per a la correcta pràctica de disciplines poliesportives i educatives, donant-li el ple rendiment que es mereixen els més de 800 usuaris regulars i a les instal·lacions, que aquest setembre compliran 20 anys des de la seua construcció”, ha explicat Arturo Martí, delegat de l’àrea d’Esports.
Finalment, la modificació de crèdit aprovada destina 115.967,08 euros a la reforma del CEIP Palmerar, inclòs dins del pla Edificant.
Com ha explicat la regidora d’Educació, Rosa Mari Gil, les reparacions previstes contemplen, entre altres actuacions, “la impermeabilització de la coberta del gimnàs, la substitució de barana de la graderia al pati i de diverses portes exteriors d’alumini envidrades per una altra d’iguals dimensions, però amb millors característiques d’aïllament”. El Consell serà l’encarregat de finançar la intervenció, “però l’ajuntament avança els diners i traurà a licitació el projecte. La Conselleria d’Educació per la seua part anirà pagant certificació rere certificació d’obra realitzada” ha afegit Rosa Mari Gil. L’objectiu és executar els treballs durant l’estiu per a no interrompre les classes. Afegir que el consistori està a l’espera que la Conselleria d’Educació aproven les obres de millora del CEIP Santa Águeda i l’IES Violant de Casalduch.