L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria i Àrea de Medi Ambient, i l’empresa Ecovidrio posen en marxa una nova campanya de sensibilització per al reciclatge de vidre en el sector de l’hostaleria

La iniciativa “Continuem reciclant Vidre” té l’objectiu d’incrementar el reciclatge de vidre aquest estiu i aconseguir gràcies al treball en equip de tots, ciutadans, administracions públiques, hostalers i Ecovidrio, un estiu més sostenible.
Així, durant els mesos d’estiu Ecovidrio treballarà braç a braç amb l’equip del consistori per a reforçar l’operativa de recollida selectiva d’envasos de vidre i facilitar la col·laboració de ciutadans i, especialment, dels hostalers perquè la volta a la “normalitat” siga igual o més sostenible que altres anys. Per a això, Ecovidrio realitzarà visites d’informació i sensibilització als professionals hostalers i entregaran poals especials per a facilitar la labor de reciclatge. A més, l’entitat reforçarà la freqüència de recollida d’envasos de vidre.
La incidència del turisme i l’augment del consum fa dels mesos estivals una etapa clau per a la recollida selectiva d’envasos de vidre, ja que es recull una tercera part de tots els residus recuperats anualment. A més, els bars, restaurants i xiringuitos són els responsables de la generació del 52% dels residus d’envasos de vidre d’un sol ús, per la qual cosa són un sector clau per a una transició real a un model d’economia circular que no s’ha de parar malgrat les circumstàncies excepcionals per les quals està passant la societat.
Com indica la regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, “durant aquests dies el municipi compta amb educadors ambientals encarregats de conscienciar a la ciutadania de la importància de cuidar de l’entorn, informar sobre el compliment de les normes d’ús establides en l’ordenança municipal del servei de recollida de residus urbans i gestió de l’ecoparc de Benicàssim i aconseguir entre tots un municipi més net. I, a més de la ciutadania i els comerços, la implicació de l’hostaleria quant al reciclatge de vidre resulta vital a causa de la gran quantitat d’envasos de vidre que utilitza el sector de manera diària”.
El gerent de Ecovidrio, Roberto Fuentes, ha afegit per la seua part que “Espanya és un país de bars, de terrasses i de xiringuitos, i hem vist com els hostalers s’han deixat la pell treballant a marxes forçades per a adaptar terrasses, salons i garantir la seguretat dels seus clients. I en Ecovidrio sabem que necessiten tot el nostre suport, per això continuarem apostant al 100% per aquest canal, per a acompanyar-los i fer entre tots una nova normalitat tan o més sostenible del que ho era abans”.
Durant aquest estiu a nivell nacional, la campanya impulsada a nivell nacional preveu aconseguir quasi 11.500 establiments hostalers pertanyents a 107 municipis costaners de tota Espanya. A més, comportarà una ambiciosa dotació de mitjans al sector hostaler amb la instal·lació de més de 3.500 contenidors i poals especials per a facilitar el reciclatge.