Benicàssim ja compta amb un nova connexió amb Castelló amb l’obertura de la prolongació de la CV-149

Una vegada conclosa l’actuació, l’Ajuntament de Benicàssim ha signat l’acta de recepció de les obres “complint un dels compromisos que adquirim amb els veïns de Benicàssim i que suposarà una clara millora en l’accessibilitat, la seguretat viària i mobilitat a Benicàssim, especialment per als residents en la zona sud i a les urbanitzacions de muntanya”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués.
La primera edil ha recordat que “estem molt orgullosos que aquesta infraestructura, a més de demandada i necessària per a la ciutat, siga sostenible, perquè en el seu disseny i construcció s’han reutilitzat materials preexistents, reduint així la petjada de carboni en la seua execució”. En aquest sentit, “l’estalvi d’emissions reforça el nostre compromís per una ciutat més sostenible, apostant per la conservació del nostre entorn”.
Susana Marqués, al costat de membres de l’equip de govern, tècnics municipals, l’interventor municipal i representants de l’empresa adjudicatària han visitat l’actuació realitzada. Després de la signatura de l’acta de recepció de les obres, s’ha procedit a l’obertura del vial, “i aquest mateix cap de setmana, que augmentarem de manera considerable el nombre de visitants amb motiu de la celebració del SanSan Festival i el pont de Tots els Sants, es podrà utilitzar aquesta nova via de comunicació per a accedir a l’avinguda Mohino”, ha indicat el regidor de Mobilitat i Urbanisme, Carlos Díaz.
La prolongació de l’autovia, que serà especialment útil per als veïns de la zona sud i d’urbanitzacions, té una extensió d’uns 620 metres, compta amb quatre carrils (dos per sentit), un carril bici, i connecta la coneguda com a rotonda de la Paella amb l’avinguda Mohino.
Les obres de prolongació de la CV-149 destaquen per la seua aposta per la sostenibilitat ja que ha permés a Benicàssim ampliar la seua petjada verda en reduir 297 tones de CO₂. Aquesta dada s’ha extret de l’estudi realitzat per l’empresa adjudicatària quant a la disminució de la petjada de carboni, comparant les emissions produïdes entre la solució que ha executat l’Ajuntament, mitjançant la reutilització d’àrids existents, i els mètodes tradicionals.
En aquest estudi s’han contemplat les emissions que es van produir a causa del transport (tant de terres existents a abocador com de subministrament de sòl seleccionat de préstec, llast artificial de pedrera i mescles bituminoses), les emissions produïdes en la producció d’aquests materials i la seua posterior posada en obra. “El nostre compromís amb el medi ambient ens porta a implementar accions diàriament per a mitigar els efectes del canvi climàtic. Aquesta acció és un pas més en la nostra estratègia per a aconseguir els objectius als quals ens vam comprometre en adherir-nos a la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030 i en el compliment d’Objectius de Desenvolupament Sostenible”, ha finalitzat l’alcaldessa.