El municipi celebrarà demà dilluns el tradicional acte de benedicció i repartiment de la Coqueta

Benicàssim compta les hores perquè el volteig de campanes anuncie l’esperat encés de les fogueres que marca l’inici d’una de les nits més entranyables per als benicenses: la nit de la Coqueta.
Després del volteig de campanes a les 19.00 hores, els veïns i veïnes de Benicàssim faran front a les baixes temperatures amb l’encesa de les fogueres que es realtzaran en diferents punts del nucli urbà. Un ritual que a les 22.00 hores donarà pas al tradicional acte de benedicció i repartiment de la Coqueta. Gent a cavall, damunt de carros i carrosses que representen estampes tradicionales del Benicàssim de fa unes dècades, o simplement caminant, participe en la desfilada en el qual els veïns passejaran abillats i amb calçat i roba tradicional. Com a marca la tradició, la desfilada donarà tres voltes i al finalizar es procedirà al repartiment de les coquetes que aquesta setmana s’han elabora-do en el forn José María. Les reines de les festes, Andrea Pérez i Marta Vicente, els festers i les festeres seran els encarregats de repartir els dolços típics per Sant Antoni en el municipi. Com ha volgut recordar el regidor de Festes, Arturo Martí, “el lloc de concentració de les carrosses per a participar en la desfilada de la Coqueta serà al carrer La Vinya i totes aquelles fogueres que es troben en el recorregut de la desfilada hauran d’estar completament apagades a les 21.30 hores”.
Abans d’això, la jornada festiva d’aquest diumenge ha contemplat el VI Amb-curs de SurfCasting, organitzat pel C.P.E. Els Canons de Benicàssim, la inauguració de l’exposició de l’associació “Deus del Foc de Benicàssim”, a la Sala Escena i l’actuació especial de L´Agrupació Folklòrica El Cremaller en el Teatre Municipal Francisco Tárrega.