El municipi rep el guardó Iglú Verd per la consciència mediambiental i superar el repte de recollida selectiva d’envasos de vidre

Benicàssim suma un nou reconeixement pel seu compromís per la cura del medi ambient a través del reciclatge i la recollida de selectiva d’envasos de vidre. Aquest compromís ha comportat a aconseguir el guardó “Iglú Verd”, campanya portada a terme durant la temporada estival per Ecovidrio, l’entitat sense ànim de lucre encarregada de la gestió del reciclatge dels residus d’envasos de vidre a Espanya. En aquest temps, el municipi ha reciclat més de 204 tones, una xifra per la qual Ecovidrio ha reconegut la implicació de la ciutadania, empresaris i el propi consistori per augmentar el reciclatge i ésser un municipi més sostenible.
Ecovidrio ha fet lliurament a l’Ajuntament de Benicàssim del guardó Iglú Verd per superar el repte de recollida selectiva d’envasos de vidre establit durant la campanya Banderes Verdes, que va tindre lloc durant els mesos de juliol i agost. Gràcies al compromís de l’Ajuntament de Benicàssim i de tots els veïns, durant aquest estiu s’han recollit 204.360 kg d’envasos de vidre en el municipi. D’aquesta manera, Benicàssim ha superat l’objectiu plantejat per Ecovidrio, incrementant notablement la recollida selectiva d’envasos de vidre durant l’època estival.
“Aquest premi ha sigut possible, un any més, gràcies a l’esforç dels establiments hostalers i l’activisme del municipi per la sostenibilitat durant l’estiu, especialment quant a la gestió correcta dels seus residus”, ha indicat l’alcaldessa, Susana Marqués. En concret, la localitat ha comptat amb la col·laboració dels 147 establiments d’hostaleria que s’han sumat a participar en aquesta campanya.
La regidora de Medi Ambient, Elena Llobell, ha recordat a més que dins de la tercera edició del Moviment Banderes Verdes i el ‘I Baròmetre sobre la sostenibilitat hostalera de les nostres costes’, Ecovidrio ha guardonat a nou establiments hostalers de les regions de Catalunya, Comunitat Valenciana, Illes Balears, Regió de Múrcia i Andalusia per les seues mesures pioneres a favor del medi ambient i el seu activisme en favor de l’economia circular, sent el restaurant Torrassa de Benicàssim el guardonat a la província de Castelló. Com van explicar des d’Ecovidrio, el restaurant va ser guardonat per la seua gran conscienciació amb el medi ambient, aplicant mesures de sostenibilitat en l’àmbit dels residus i de la gestió alimentària, com la creació d’un hort propi per a proveir-se. A més, també destaca l’ús de tovallons i estovalles ecològiques, així com d’una coberteria de fusta. Al seu torn, destaquen les mesures en favor de l’estalvi d’aigua, com la instal·lació de difusors en les aixetes i els dobles dispensadors en cisternes; sense oblidar les mitjanes d’estalvi i eficiència energètica, entre les quals ha instal·lat llueixes LED, i accions per a regular l’aire condicionat. “Fomentar la cultura del reciclatge entre la ciutadania i la col·laboració del teixit empresarial de la ciutat mitjançant campanyes informatives i accions formatives, són les peces clau de l’estratègia empresa per l’Ajuntament per a aconseguir un desenvolupament econòmic sostenible per a Benicàssim”, ha finalitzat Llobell.