El municipi reobrirà aquest dijous 21 de maig el mercat setmanal amb nova ubicació

L’ajuntament ha estat treballant per a buscar un nou espai d’acord amb les recomanacions sanitàries exigides pel Ministeri i Generalitat. A partir del 21 de maig el mercat setmanal passarà a situar-se al carrer Joan Carles I, en la via que discorre paral·lela a l’avinguda Barcelona. Amb una superfície de 2.500 m², la nova ubicació possibilita la col·locació dels llocs d’alimentació i primera necessitat, amb totals garanties de seguretat i distàncies. Com ha explicat la regidora de Mercats, Vanessa Batalla, “en compliment a les mesures establides en l’ordre ministerial per a la Fase 1, els mercats ambulants han de limitar-se al vint-i-cinc per cent dels llocs habituals o autoritzats i aquest número cobreix el total de llocs d’alimentació autoritzats”.
Quant a les mesures de seguretat, el recinte disposarà d’un tancament perimetral, amb un accés d’entrada i un altre d’eixida per a controlar l’aforament permés, i tant clients com venedors hauran d’utilitzar les mesures de protecció i higiene indicades. També s’han habilitat llocs d’aigua necessaris per a complir amb la normativa i tant abans com després de la celebració del mercat es procedirà a una neteja i desinfecció profunda del recinte.
Així mateix, s’ha establit 2,5 metres en la distància entre cada lloc i de 2 metres entre els clients. Solament el venedor podrà manipular la mercaderia, s’hauran de posar elements de separació entre el gènere i els compradors i s’atendrà un client per treballador. Quant a l’horari, es manté el mateix fins ara, és a dir, de 8 a 14 hores.
L’alcaldessa, Susana Marqués, ha afegit que la nova ubicació “compta amb totes les mesures de seguretat sanitària i durant la celebració del mercat es vigilarà el control de l’aforament i que tant clients com venedors complisquen amb la normativa perquè la volta del mercat siga segura”.