L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués ha anunciat la remissió oficial al Ministeri d’Hisenda de la reducció del coeficient de valoració dels immobles a Benicàssim per a 2019

 

Marqués ha assenyalat que “una vegada més el govern del PP serà qui aconseguirà que els rebuts de l’IBI continuen baixant a Benicàssim. De fet en aquest mandat hem aconseguit reduir l’IBI des del primer any, complint amb el que ens vam comprometre amb els ciutadans. Mentre el tripartit es dedicà a polítiques destructives, nosaltres continuarem apostant per beneficiar els nostres ciutadans i treballar per ells”.
Enguany, la sol·licitud s’ha incrementat respecte d’anys anteriors. En aquesta ocasió la petició s’eleva al 0,97%, mentre que en 2017, demanem una reducció del 0,96% i en 2016, 0,92%.
Marqués ha recordat que “aquesta baixada del coeficient s’aplica sobre el valor de l’immoble, cosa que significa que no només afecta el resultat dels rebuts de la contribució, sinó també que redueixen el valor de la base de cotització de cara a l’impost sobre la renda o qualsevol altre tràmit que amb aquest respecte el veí haja de fer”.
Susana Marqués ha insistit que “continuem sent conseqüents amb els veïns del Benicàssim. Ens vam comprometre a reduir-los la pressió fiscal i això és el que estem fent. De fet, mentre que el tripartit sempre ha aplicat coeficients superiors als que el PP ha establit des de la seua arribada a l’Alcaldia”. Marqués ha detallat que entre 2007 i 2011, el tripartit va aplicar coeficients de l’IBI del 0,58 al 0,63, mentre que el coeficient més alt aplicat pel PP ha sigut del 0,56.
De cara al veí de Benicàssim, en 2019, els seus rebuts es podrien arribar a reduir fins en més de 100 euros, segons la classe de vivenda i la ubicació.
Marqués ha afegit que “com sempre m’agrada dir, els diners dels ciutadans on millor estan és en les butxaques de les famílies. Per això, amb aquesta petició de reducció, les famílies podrien arribar a estalviar-se a IBI més de 436.000 euros que, dividits en rebuts, poden significar un estalvi en cada rebut d’entre 10 i 130 euros”.
Per exemple, una vivenda tipus en la zona de l’avinguda Castelló pot veure rebaixat l’IBI en el rebut de l’any que ve més de 35 euros, i en la zona de Molinàs, més de 57 euros.
L’alcaldessade Benicàssim ha assenyalat que “l’equip de govern està complint amb els seus compromisos econòmics amb la ciutat. Hem impulsat l’economia amb l’arribada d’inversions, hem activat el dinamisme comercial a Benicàssim, hem reduït la desocupació i, a més hem amortitzat el deute que ens va deixar el tripartit de més de 17 milions d’euros. I tot això, complint amb el compromís d’abaixar els imposts als veïns i tindre sanejat l’Ajuntament, com el que més a la província”.