L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la Regidoria d’Igualtat, ha celebrat aquest dijous el Consell Sectorial d’Igualtat

. La trobada, presidida per l’alcaldessa, Susana Marqués, i la regidora d’Igualtat, Vanessa Batalla, i amb l’assistència de representants polítics, associacions de dones i col·lectius locals, ha abordat les activitats a realitzar dins del Mes de la Dona. “Dins de la programació prevista per al mes de març, volem implicar tant les diferents àrees municipals com a les associacions de Benicàssim en un programa d’activitats l’objectiu de les quals és donar visibilitat a la dona i continuar apostant per la igualtat de gènere”, ha indicat l’alcaldessa.
La conciliació familiar és un dels temes que s’abordarà dins de la programació preparada pel consistori i com ha avançat Vanessa Batalla, el programa contempla la ponència de Malas Madres, una comunitat en línia de mares amb l’objectiu de desmitificar la maternitat i amb una lluita comuna: la conciliació. La ponència s’ha programat per al dijous 10 de març a les 19.30 hores en el Teatre Municipal Francisco Tárrega i la manera d’inscriure’s a la mateixa s’anunciarà en els pròxims dies.
La figura de la dona en l’esport també cobrarà protagonisme durant el mes vinent de març amb l’activitat de triatló que realitzarà el Club Triatló Formigues Benicàssim; “la jornada del 12 de març estarà dedicada a l’esport en femení amb una trobada Amazones i es durà a terme activitats específiques del triatló de manera dinàmica”. A més de l’activitat lúdica, durant el migdia està prevista una xarrada per a abordar el tema del cicle menstrual en l’esport.
Les àrees de Cultura i Joventut també s’implicaran en el Mes de la Dona i la programació inclou exposicions a la Sala Escena i el Centre Cultural Melchor Zapata i activitats organitzades per part del Casal Jove com el scape room “la dona en el temps”, la gimcana “La dona en la ciència” o el mural “Creixent en igualtat”. Així mateix, l’àrea d’Educació serà present en el programa amb una xarrada a càrrec de Pere Cervantes, que abordarà la violència de gènere digital.
Després del Consell Sectorial d’Igualtat de hui, l’Ajuntament de Benicàssim concretarà en els pròxims dies totes les accions a realitzar durant el mes de març.

Moció pel Dia Internacional de la Dona
El ple de l’Ajuntament de Benicàssim aprovarà demà una declaració institucional en commemoració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona, i se suma a la campanya de l’ONU per a enguany, ‘Igualtat de gènere hui per a un demà sostenible’. “En 2022, la commemoració del 8 de març ha de continuar amb el seu objectiu de revertir tots els obstacles persistents i continuar visibilitzant que és necessari continuar treballant perquè la igualtat siga plena, real i efectiva per a les dones en la nostra societat, comprenent que només així es beneficia i progressa la societat en el seu conjunt”, ha finalitzat Vanessa Batalla.