El nou mapa de transport interurbà que ha presentat la Conselleria d’Obres Públiques per a licitar les concessions del transport que uneix Benicàssim amb Castelló, inclou serioses modificacions de les línies que suposaran un important perjuí per als veïns de Benicàssim

Així l’ha informat el regidor de mobilitat, Arturo Martí, el qual ha avançat que, “l’ajuntament presentarà al·legacions als plans de Conselleria per a tractar de garantir els serveis del transport de passatgers, garantir la seguretat i integritat dels usuaris i, perquè, en cap cas, el municipi veja minvats els serveis de transport”.
Un dels perjuidicis és problemàtics en aquest moment és la proposta de que desaparega la línia de bus urbà que permet als veïns de les urbanitzacions de muntanya (Montornés, les Palmes i la Parreta) poder desplaçar-se al centre del municipi o a Castelló. Com ha explicat el regidor, “els plans de la Conselleria són que la línia d’autobús com la coneixem ara deixe de prestar-se i només es possibilite la pujada de passatgers com a complement a les línies de servei de transport escolar. Una possibilitat que és tremendament qüestionable, perquè no són compatibles els dos usos, per molts motius, entre ells, la pròpia privacitat dels menors que es troben en eixe transport”.

El segon dels grans perjuicis al transport urbà de Benicàssim és la variació dels recorreguts dels autobusos a Castelló. “La proposta de conselleria pretén incloure que l’autobús vaja per la CV-149, com havia sol·licitat l’Ajuntament per a agilitzar els temps d’arribada. Però en aquest cas, la Conselleria, en compte de fer una eixida directa des del municipi, allarga el recorregut per la platja i el fa pujar a l’autovia per l’estret camí la Ratlla”, ha detallat Arturo Martí. “Aquest recorregut no només va en perjudici de la rapidesa del trajecte, sinó que considerem que el camí de la Ratlla no compta amb les millors condicions per a aportar-li combois constants d’autobusos que poden suposar incrementar la inseguretat vial en el recorregut”.
El regidor de mobilitat ha anunciat que l’Ajuntament reclamarà que la línia express per la CV-149 vaja directa des del centre del municipi, sense dilacions

Finalment, Arturo Martí ha volgut posar de manifest també l’altra modificació del servei que empitjorarà el transport de Benicàssim a Castelló. “Segons ha planificat la Conselleria, els autobusos que accedeixen a Castelló per la platja només arribaran fins al Grau de Castelló. Allí els passatgers hauran de baixar del vehicle i enllaçar amb altres serveis urbans de Castelló. Açò ens pareix tremendament danyós per a la comoditat dels passatgers i una pèrdua de qualitat, perquè quan s’arribe al Grau caldrà esperar al següent transport o desplaçar-se a peu a enllaçar amb qualsevol altre servei”, ha afegit Martí.
El regidor afirma que l’Ajuntament presentarà les queixes i al·legacions necessàries perquè, en cap cas, els que acaben sent perjudicats siguen els benicassuts.