Benicàssim comença ja a programar els actes més populars de les festes del Nadal. Un dels més participatius és, sens dubte, el mercat nadalenc del Grup Viure, una activitat solidària que enguany arriba a la 28 edició i que en els passats dies va celebrar la popular trobada amb col·laboradors per a seleccionar el projecte solidari a què aniran dirigits tots els esforços de recaptació d’enguany

La solidaritat es viu tan intensament i els projectes són tan humans que els dos aspirants a aconseguir els fons benicassuts van tindre quasi el mateixos vots, encara que finalment, el projecte seleccionat va ser el de la comunitat de germanes del Cor de Jesús en la localitat veneçolana de La Cotonada. Aquest projecte té com a títol “Educar en l’esperança” i s’implantarà al Col·legi Nuestra Señora de la Concòrdia d’aquella localitat.
Com han explicat els responsables del Grup Viure, el projecte consisteix en la posada en marxa d’un programa nutricional i educatiu per a xiquets i joves adolescents amb pocs recursos econòmics, de famílies disfuncionals o amb poca implicació en l’educació dels fills.
El programa pretén garantir que els alumnes tinguen cobert, almenys, el desdejuni cada dia, ja que moltes vegades és l’únic menjar que faran al dia. A més, en l’àmbit educatiu, es tractarà de reforçar els estudiants amb més dificultats en àrees instrumentals com la lectura, escriptura i càlcul.
També des del Grup Viure es fa una crida a la participació en aquest projecte perquè “l’educació és l’esperança de qualsevol país. Sostindre els professors perquè puguen continuar treballant al mig d’unes circumstàncies de greu penúria sosté l’esperança per a milers de famílies”.
A partir d’ara, els responsables del Grup Viure han posat ja a tots els voluntaris i col·laboradors a preparar el mercat de 2018, perquè el repte és molt important i, com sempre, els agradaria poder fer una important aportació solidària.
L’Ajuntament de Benicàssim col·labora també amb aquest esdeveniment solidari que busca “sempre amb la participació de desenes de persones del municipi, acostar una miqueta la solidaritat benicassuda als que més pateixen en el món. Som un municipi molt implicat amb l’ajuda als qui més pateixen i ho demostrem complidament en les desenes de projectes que s’impulsen i ajudes des de Benicàssim, però a més, en aquest cas, el Grup Viure i el seu mercat nadalenc és una de les tradicions solidàries més importants del nostre poble”, ha manifestat l’alcaldessa, Susana Marqués.
El mercat obrirà les portes a les 11 hores del diumenge 16 de desembre al carrer Sant Tomàs, com és costum. També com sempre, prop d’una dotzena de parades de venda s’ubicaran al carrer per a oferir manualitats nadalenques, productes de decoració, dolços i bunyols, tallers per a xiquets, castells unflables, tómbola de regals, rifa, productes per a xiquets i moltes altres sorpreses.
Un mercat que també busca atraure el públic amb les actuacions de la secció infantil del Grup de Danses El Cremaller, l’espectacle de la Bella Maga i la resta de l’associació de màgia i els Bonterra Singles.