Els centres escolars de Benicàssim s’han implicat en el projecte educatiu “Construeix Valors”, un projecte educatiu ideat per la ONGD Medicusmundi Mediterrània en col·laboració amb Robotix Castelló, basat en la metodologia aprenentatge-servei, a través de la qual s’ha donat a conéixer a l’alumnat els cicles productius de la roba, els aparells electrònics i els aliments i els problemes que causen en la salut de les persones i del planeta

A partir dels aprenentatges obtinguts, els alumnes i les alumnes han plasmat en maquetes realitzades, de manera col·laborativa i creativa, amb materials de Lego aquestes problemàtiques de salut com la contaminació del planeta, la perduda de salut i la vulneració de drets humans, i proposant alternatives per a canviar aquests problemes a través de les metes i objectius proposats per l’Agenda 2030 de les Nacions Unides. “Ara tota aqueixa implicació i treball per part de l’alumnat dels CEIP Santa Águeda, Palmerar i Col·legi Liceo es podrà veure en l’exposició que s’instal·larà en Vila Torre durant una setmana”, ha informat la regidora d’Educació, Rosa María Gil. En el projecte també ha participat alumnat del Col·legi Mater Dei de Castelló.

Així, Les maquetes Lego, resultat de tot el projecte, s’exposaran del 23 al 27 de maig en Vila Torre de l’Hotel Voramar. Com ha apuntat Victòria Falcó delegada de Medicusmundi Mediterrània en la Comunitat Valenciana, l’exposició és molt important per al projecte perquè “mostra com el projecte realitzat per l’alumnat, dins de l’aula, contribueix a sensibilitzar a la seua comunitat, fora de l’aula, sobre la importància de modificar els hàbits de consum i millorar la salut de totes les persones i del planeta a nivell local i global, tant a les persones que viuen a Benicàssim i Castelló com d’altres municipis que ens visiten i com repercuteix el seu compromís amb la millora per a millorar la salut a nivell mundial”. L’horari de visites serà de 18.00 a 20.00 hores de dilluns a divendres. Les visites es poden fer de manera individual, en família o en grups, mentre que les visites guiades per a escolars es poden reservar a través del correu electrònic info@construyevalores.es. El projecte ha sigut finançat per la Generalitat Valenciana a través de la convocatòria de projectes d’educació per al desenvolupament de l’any 2019-2020. Ha comptat amb la col·laboració de Voramar Sostenible facilitant l’espai per a l’exposició i amb l’Ajuntament de Benicàssim per a realitzar el taller de “Construeix valors en família” com a acte de presentació del projecte a les famílies de l’alumnat participant en el projecte, el qual va tindre lloc el 14 de maig a l’Espai de la Música Mestre Vila.