La iniciativa s’ha estés durant dos mesos i han participat més de 70 comerços i serveis

L’Ajuntament de Benicàssim, a través de la regidoria de Comerç, en coordinació i amb la col·laboració de l’Associació de Comerços i Serveis Professionals de Benicàssim (Acoserbe), ha finalitzat la campanya #YoComproEnBenicàssim que ha tingut com a objectiu fomentar el consum en els establiments comercials i de serveis de la localitat, fer costat als establiments en aquests moments de crisi sanitària per la Covid-19 i premiar a aquells consumidors que aposten pel comerç local.
La campanya va començar el passat 12 de febrer i després de dos mesos en actiu, aquest migdia s’ha procedit a realitzar el segon sorteig de cinc xecs regal per un valor de 100 euros. El Centre de Formació i Ocupació Josep Barberà i Ceprià ha acollit el sorteig i els afortunats han sigut Lola Garbí, Lola Gozalbo, Isabel Lozano, Manuel Bilurón i Rosario Bellido. Després de recollir el xec regal, els agraciats podran gastar-lo en els comerços adherits a la campanya, en un mínim de dos establiments. Els premiats en aquest segon sorteig s’uneixen a Rebeca Cervera, Mercedes Soria, M.ª Jesús Manzaneque, Adela Sepúlveda i Rosa Ordóñez, les cinc agraciades en el primer sorteig realitzat el passat 12 de març, un mes després de l’inici de la campanya.
L’edil responsable de l’àrea ha indicat que “amb aquesta campanya hem volgut que els veïns de Benicàssim aposten per la proximitat, la familiaritat, el tracte i la qualitat que ofereixen els nostres comerços i serveis”.

Durant aquest temps han sigut més de 70 els comerços i serveis els que s’han adherit a la iniciativa, des de botigues d’alimentació, fins a autoescoles i assegurances, passant per agències de viatges, acadèmies salons de bellesa, llibreries, papereries, moda i complements, cristalleria i decoració, òptica, fisioteràpia i fotografia, entre altres. “Els establiments participants han estat identificats amb un vinil especial en l’entrada dels negocis amb la imatge de la campanya i han disposat d’unes targetes de compra que facilitaven als seus clients amb espais per a segellar les seues compres”, ha continuat explicant Batalla.
A més de la participació en els propis comerços, els clients han pogut participar a través de l’app Soc. L’aplicació mòbil és un encreuament entre un xat i una botiga en línia però simplificada al màxim perquè puga utilitzar-la qualsevol usuari i perquè puga adaptar-se a la majoria de productes. Així, un comerç pot donar-se d’alta, crear el seu catàleg i començar a vendre en qüestió de minuts. En disposar d’un xat el venedor pot comunicar-se amb el client de manera similar a com el farien a la seua botiga física, mantenint el tracte directe i pròxim que caracteritza al comerç de Benicàssim. L’aplicació mòbil, d’ús gratuït, està disponible tant per a iPhone com per a dispositius Android i es pot descarregar directament des de la web www.getzoco.com.
L’alcaldessa, Susana Marqués, ha finalitzat dient que “conscients de la importància del comerç com a motor econòmic, des de l’ajuntament i Acoserbe hem volgut fomentar la col·laboració dels nostres comerciants implicant a tot el sector, creant sinergies i oferint-los iniciatives que posen en valor la seua activitat, amb un projecte de dinamització i suport al comerç de proximitat”.