La persistència de l’equip de govern de l’Ajuntament de Benicàssim defenent els drets de la ciutadania a rebre tots els diners que es devien per Vil·la Elisa ha obtingut fruits

 

Tal com ha expressat en el seu escrit l’advocat de la Generalitat, el Consell ha assentit al recurs municipal, amb la qual cosa assumeixen que la Generalitat ha de pagar la resta del deute que havia quedat pendent amb el municipi de Benicàssim.
L’alcaldessa, Susana Marqués, s’ha congratulat per la notícia: “Açò demostra que sempre cal defensar els drets dels ciutadans, i en aquests moments era un dret de Benicàssim que, després d’haver patit una dècada de paralització de l’obra i d’haver suportat que no s’haguera pagat el compromís econòmic dels diners que havia avançat l’Ajuntament, era de llei que se’ns tornara íntegrament el deute”.
Com ha explicat l’alcaldessa, l’impagament de les certificacions d’obra i els gastos derivats de la restauració de Vil·la Elisa per part del Consell ascendia a 1.529.952,43 euros.
En un primer pagament i, quan l’Ajuntament i la Diputació van fer un pas avant per a rescatar Vil·la Elisa i poder-la restaurar, va ser quan la Generalitat va abonar un pagament parcial d’aquesta quantitat, en concret 1.411.361,17 euros, però en canvi es van oblidar de pagar la resta.
“Ara, amb la justícia en la mà, s’ha demostrat que l’Ajuntament que representa tots els benicassuts tenia raó i que la Generalitat pague també els 100.217,65 euros que l’Ajuntament va haver de pagar en concepte d’interessos de demora del deute d’obra i els 18.373,61 euros que també va pagar a l’empresa Arción, SL, com a conseqüència de la resolució del contracte d’obra. En total 118.591,26 euros que la Generalitat ara, per fi, pagarà”, ha finalitzat Susana Marqués.