El regidor de Platges, Clemente Martín, ha descrit els treballs que actualment s’estan fent en la platja per a millorar la qualitat de l’arena ja de cara a la nova temporada que començarà per Pasqua

Durant les pròximes setmanes, es realitzarà un moviment d’arena molt important per a orejar tota la zona litoral del municipi en els quasi 6 quilòmetres de platja.

Aquestes tasques, com ha detallat Martín, “es fan sempre a principi d’any, per a oxigenar l’arena de platja, ja que s’ha atapeït durant el període hivernal a causa de les pluges i el vent que compacta l’arena i la fa menys còmoda per als usuaris. A més, en eixe procés, normal del cicle meteorològic, es propicien la proliferació d’una gran quantitat de bacteris que també s’eliminen en airejar l’arena”.

El procediment per a fer-ho, com expliquen els tècnics de la matèria, és oxigenar tota la platja per mitjà d’un intens i continu batut, que es fa amb un aladre, que aplega a una profunditat de 30 centímetres. Açò permet renovar l’arena de superfície i assecar-la amb l’acció de l’aire i dels raigs ultravioletes del sol.

Després d’aquesta primera fase d’oxigenació de gran profunditat, es continua amb un manteniment d’entre 10 i 20 centímetres de profunditat, amb la màquina netejaplatges, que és capaç de desatapeir, filtrar i oxigenar l’arena.

Martín ha assenyalat que “a Benicàssim sabem que el nostre principal recurs turístic és sens dubte la platja i, durant tot l’any, parem una atenció exhaustiva de la qualitat de l’arena i l’aigua amb procediments i maquinària avançats i en els quals en els últims quatre anys s’ha invertit molt per a poder oferir a visitants i residents les millors condicions de costa”.