Benicàssim aposta un any més per impulsar l’emprenedoria amb l’entrega de premis del III Concurs d’idees Benicàssim Emprén

En aquesta edició hi ha hagut guanyadors en totes les categories proposades: turisme, oci i experiències; salut, esport i cultura, i tecnologia i innovació. L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués, ha destacat que “ des que aquest concurs d’ha posat en marxa, s’han tret a la llum, una dotzena de brillants idees emprenedores que, en molts casos s’han convertit en empreses destacades per la seua innovació. Així es posa de manifest que l’esperit emprenedor de la nostra ciutat segueix actiu i cada vegada va a més amb idees fresques, noves, integradores i socials que busquen, sobretot, dinamitzar el teixit social i econòmic de Benicàssim”.
Este matí s’ha realitzat l’entrega de premis, on els guanyadors, han pogut explicar els seus projectes. A l’acte, presidit per l’alcaldessa i amb la presència de la regidora de promoció econòmica, Elena Llobell, han assistit també els membres del jurat format per representants de la UJI, el CEEI i el SECOT.
Els guanyadors han sigut:
Beatriz Estepa López Martínez, en la categoria de Turisme, oci i experiències. El projecte premiat es denomina: Salucioso i consisteix en un projecte de conscienciació i educació local en valors de sostenibilitat. La finalitat d’aquesta iniciativa és educar ciutadans, comerços i ens públics en els valors que promoguen una transició eficaç cap a l’economia circular. El fi últim és posicionar Benicàssim com un referent en l’àmbit valencià de sostenibilitat i innovació ambiental.
Beatriz és Graduada en Relacions Internacionals per la Universitat Complutense de Madrid i Màster en Estudis Europeus. Amb àmplia experiència en organismes internacionals (Representació Permanent d’Espanya a Viena i Nova York, Representació Permanent de la Unió Europea davant de Nacions Unides, a Ginebra).
La segona premiada ha sigut Amor Peris Alors en la categoria de salut, cultura i esport, pel projecte denominat La bicicleta roja. Es tracta d’un programa per a l’educació, divulgació, assessorament sobre salut i higiene menstrual amb conseqüències físiques, psicològiques, socials i ecològiques.
Amor Peris està formada en tècniques psicocorporales, expressió corporal, creativitat i ioga a Madrid, València, Castelló i iogateràpia a Donostia. Amb més de 15 anys amb l’educació corporal i la creativitat en diferents àmbits: jubilats, discapacitats, malalties cròniques, iogateràpia personalitzada i principalment amb el treball infantil, familiar i amb dones.
L’últim premiat ha sigut, José Parrilla López, en la categoria de tecnologia i innovació. El seu projecte es diu Cocoshop Benicàssim i es tracta d’una plataforma online col·laborativa de compra de productes locals a un preu reduït gràcies a la compra per lots. Els comerços anunciants ofereixen productes a un preu menor segons el nombre de vendes d’eixe producte.
José és Tècnic Superior en Disseny Gràfic, avalat amb un Màster de Màrqueting i Desenvolupament de Producte. Actualment treballa en el seu propi estudi de comunicació, disseny gràfic i de webs.
Cada un dels premiats ha rebut un xec de 1000 euros per la seua idea perquè aquesta quantitat done peu a la posada en marxa de la iniciativa. A més durant un trimestre rebran tutorització per a enfocar la posada en marxa de les tres iniciatives.
Marqués ha volgut transmetre als guanyadors que “Benicàssim és una ciutat viva i vital i per això necessita nodrir-se sempre d’idees noves i fresques, que li permeten continuar impulsant nous conceptes d’empresa que donen més oportunitats a joves i emprenedors de totes les edats. Per això, l’Ajuntament, continua recolzant l’emprenedoria amb aquest concurs on es premia el talent i la creativitat empresarial. Perquè creiem que totes les idees han de tindre una oportunitat i han de poder-se intentar si la fortalesa per a posar-les en marxa existeix. Eixa és també una de les responsabilitats de l’Ajuntament: ser motor de foment de creació i empreses”.