L’alcaldessa Susana Marqué, amb la vicerectora d’Alumnat de la Universitat Jaume I, Inmaculada Rodríguez, el president del Grup Gimeno, Enrique Gimeno, el director general de Fobesa, Juan Pablo Mateo, i el gerent de la Fundació General, Juan Antonio Bertolín, han entregat lae beques FOBESA per als estudiants de grau de l’UJI

Aquestes beques han tingut enguany 56 sol·licituds i han sigut dotades en conjunt amb 22.500 euros, diners que es destinarà a recolzar a 25 estudiants matriculats en el curs acadèmic 2018-2019 i residents a Benicàssim. Els becats obtenen així un finançament per a facilitar-los el pagament de las taxes universitàries vigents.
En total s’han repartit 10 beques per a estudiants de primer curs i 15 per a estudiants de segon curs i posteriors. Vuit pertanyen a la Facultat de Ciències Jurídiques i Econòmiques; 11 a la Facultat de Ciències Humanes i Socials; un a la Facultat de Ciències de la Salut; i cinc a l’Escola Superior de Tecnologia i Ciències Experimentals.
L’import màxim per cada estudiant ha sigut de 1.000 €, cobrint l’import total de la matrícula si l’import era inferior. Per a la concessió de les beques s’han tingut en compte tant criteris acadèmics com econòmics.
Marqués ha manifestat que “aquest acte és realment significatiu ja que posa de manifest els valors que hem de primar en la nostra societat, si realment volem avançar socialment. Per un costat, un exemple que s’ha de seguir, el que una empresa privada ajude i col·labore desinteressadament amb els estudiants del municipi on es troba, ja que això significa creure en la labor social i la responsabilitat social corporativa. Per un altre costat, la universitat demostra tindre prou flexibilitat per a acollir aquests programes, que al final redunden en benefici dels estudiants. I, en tercer lloc, és un verdader orgull tindre estudiants en el nostre municipi que siguen demostrant la seua vàlua i la seua ambició per millorar la seua formació i aconseguir un grau universitari, ja que una ciutat amb ciutadans més formats és una ciutat que garanteix el seu futur”.
Las beques FOBESA pretenen afavorir la formació dels estudiants de la universitat pública de Castelló i al mateix temps busquen projectar las sinergies entre el teixit empresarial i la comunitat universitària amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament social i econòmic del seu entorn més pròxim.