Els jardins de Villa Elisa han sonat a jazz amb motiu de la celebració de l’XI Seminari Internacional de Jazz de Benicàssim

Durant la jornada s’han programat classes de diversos instruments com a piano, guitarra, saxo, veu o bateria i baix, i també s’ofereix a l’alumnat classes de base teòrica com a harmonia, arranjaments i improvisació. I tot això combinat amb classes de blegue, on els alumnes de diferents instruments, guiats per un dels docents, tenen l’oportunitat d’ajuntar-se i practicar standards de jazz i alguns dels aprenentatges adquirits en les classes. Com comenta el regidor de Cultura, Javier Alonso, “el seminari de jazz que va començar la seua marxa en 1999 s’ha celebrat amb una regularitat bianual i sempre ha comptat amb grans docents i músics professionals que han sabut divulgar el seu coneixement mitjançant les classes teòriques, pràctiques i la masterclass”. En aquest cas el professorat el conformen Víctor Jimenez (saxo), Fernando Marco (direcció i guitarra), Susana Sheiman (veu), Gerard Nieto (piano i òrgan Hammond), Luis Llario (contrabaix), Stephen Keogh (bateria).
Tant el virtuosisme del professorat com la bona tècnica ja adquirida per l’alumnat es va poder comprovar aquesta vesprada amb la programació oberta a tot el públic. A partir de les 18 hores va tindre lloc el blegue d’alumnes i a les 20 hores es va dur a terme l’actuació dels professors que van posar el seu toc personal a cadascun dels standards de jazz. Un concert en el qual es va gaudir de Susana Sheiman, una de les veus més personals i aclamades del jazz espanyol actual. A la seua condició de cantant també cal sumar la seua faceta com a compositora i investigadora dels nous ritmes del soul i el jazz.
Gerard Nieto, virtuós pianista català i especialista en òrgan Hammond col·labora habitualment amb destacats artistes de jazz nacionals i internacionals com Scott Hamilton, Charmin Michelle, Harry Allen i Grant Stewart, entre altres.
El saxofonista valencià Víctor Jimenez és un dels joves talents que estan donant forma a la pròxima generació de músics de la primera línia de l’escena de jazz espanyola.
Luis Llario, contrabaixista valencià amb un estil personal habitual acompanyant de grans músics internacionals i nacionals, ha participat en nombrosos festivals internacionals dins i fora del nostre país, destacant entre altres el “Berner Altstad Sommer” (Festival de Jazz de Berna) Suïssa 1986, VII, IX, X Festival de Jazz de Madrid i “XIII Leningrand Internacional Jazz Festival Leningrad URSS-1990”.
Finalment, el percussionista irlandés Stephen Keogh, és habitual col·laborador de músics de prestigi internacional i és el creador de la Global Music Foundation, prestigiosa acadèmia especialitzada en seminaris internacionals de jazz.
L’entrada per als espectacles d’aquesta vesprada va estar oberta a tot el públic fins a completar aforament.