La vicealcaldessa anuncia la rehabilitació de les vivendes del carrer Santa Cruz de Tenerife per part de la Generalitat amb una inversió d’1,8 milions

La vicealcaldessa i regidora de Vivenda a l’Ajuntament de Castelló, Ali Brancal, ha avançat que la Regidoria de Vivenda s’ha compromès a estudiar i explorar una petició realitzada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) a través de la qual es podria destinar sòl públic per a la construcció d’habitatges en règim de cessió d’ús. Brancal ha afirmat que “veiem amb molt bons ulls la proposta de la PAH de cedir sòl municipal a cooperatives perquè aquestes construïsquen habitatges”. De fet, des de la direcció de l’Entitat Valenciana d’Habitatge (Evah), ja han optat per aquesta opció per a augmentar el parc d’habitatges de la Generalitat i la directora general d’Habitatge ja s’ha compromès a destinar sòl a Castelló en la pròxima convocatòria.

Mentrestant, el personal tècnic de l’Ajuntament està estudiant els plecs de l’entitat valenciana per a veure si es poden adaptar a la realitat municipal de Castelló. Aquest model, no especulatiu, permet construir en sòl públic sense que l’administració o titular perden la propietat i, al mateix temps, fer efectiu el dret dels ciutadans a accedir a un habitatge digne i adequat.

Per açò des de la Regidoria d’Habitatge “estem interessats a fomentar la iniciativa cooperativista de la creació d’un parc d’habitatge assequible i indefinit en el temps que contribueix a millorar la qualitat de vida dels ciutadans, tal com ens ha proposat la PAH”, ha manifestat Brancal.

El funcionament democràtic de la cooperativa d’habitatge es regeix pels mateixos principis que qualsevol altra cooperativa, possibilitant d’aquesta manera un disseny participatiu i personalitzat dels habitatges i espais comuns. En aquesta modalitat de construcció prevalen la rendibilitat social dels béns, la qualitat arquitectònica, mediambiental, de mobilitat, de creació d’espais comuns i de viabilitat financera per sobre de la rendibilitat econòmica.

Brancal ha afirmat que des de la Regidoria d’Habitatge “s’exploraran totes les possibilitats que permeten una ampliació del parc d’habitatge i es farà sempre en col·laboració amb altres regidories i administracions públiques que puguen sumar en cercar solucions en les necessitats habitacionales de la ciutadania castellonenca”.

A més, la reunió amb la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca també va servir per a explicar el Pla Departamental de la Regidoria d’Habitatge de cara al nou pressupost municipal i per a intercanviar impressions sobre la problemàtica de l’habitatge en la ciutat de Castelló.