La vicealcaldessa ha proposat a l’associació que entre a formar part dels grups de treball del III Pla d’Igualtat Municipal

La vicealcaldessa de Castelló i Regidora d’Igualtat, Ali Brancal, s’ha reunit amb les representants de l’Associació de Treballadores de la Llar de Castelló, Sadio Camara i Nubia Alonso, per tal de traslladar les preocupacions de les treballadores de la llar a la ciutat. L’associació, que forma part de la Plataforma de Empleadas del Hogar que funciona des de fa un temps a Castelló, ha mostrat la seua disposició a col·laborar amb l’Ajuntament en quantes activitats que puguen afavorir el col·lectiu, i és per això, que Brancal els ha animat a participar en els grups de treball per a la confecció del III Pla d’Igualtat Municipal.

 

La també regidora d’Igualtat ha destacat l’interés de l’Ajuntament “per reconéixer el treball de cures com a activitat d’importància per al manteniment del sistema econòmic”. “Les persones no podrien treballar si no tingueren resoltes les feines de la llar, com la neteja, la cura de fills i d’ancians, les compres bàsiques o la mateixa organització de la llar. Són feines desvaloritzades perquè normalment són les dones les responsables”, ha afegit Brancal. La major part, tal com ha explicat l’edil Brancal, “són dones immigrants, utilitzen transport públic o van a peu al seu treball, i saben de les necessitats de les persones vulnerables i són un col·lectiu vulnerable al mateix temps”.

 

En la reunió, ambdues parts han estat d’acord en que posar en valor eixes feines faria que el col·lectiu de les Treballadores de la Llar vegés directament reconeguda la seua feina, i han mostrat el seu interés en accions de formació i espais de suport mutu. Així mateix, la vicealcaldessa ha afirmat que “la visió de les treballadores de la llar enriquirà moltíssim el treball per la igualtat a l’Ajuntament de Castelló”.