L’alcaldessa destaca la importància d’aquestes ajudes per a contribuir al desenvolupament socioeconòmic local i a generar llocs de treball

L’Ajuntament de Castelló destinarà 425.000 euros en el desenvolupament de quatre programes per a l’impuls de l’ocupació des de diferents perspectives d’interés social com contribuir a millorar les condicions de vida de col·lectius en situació de vulnerabilitat social, fomentar el desenvolupament socioeconòmic local, donar suport a projectes impulsats per entitats del Tercer Sector o promoure i facilitar el retorn del talent, entre altres objectius.

En concret, a través de l’àrea d’ocupació municipal -CastellóCREA-, s’aprovaran en una pròxima Junta de Govern Local les convocatòries i bases per a la concessió de subvencions de Projectes d’Innovació Social (175.000 euros), ajudes per al suport a la creació i consolidació d’empreses (50.000 euros), projectes d’ús del Tercer Sector (100.000 euros) i el Pla de Recuperació del Talent (100.000 euros).

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha destacat que “es tracta de línies d’ajudes que el govern municipal va activar en 2017 i que estan servint per a contribuir al desenvolupament del teixit socioeconòmic de Castelló i a l’impuls d’iniciatives de gran importància social”.

Marco ha posat en valor el treball de l’àrea de CastellóCREA respecte a aquests programes i ha recalcat la importància d’iniciatives com el Pla de Recuperació del Talent. “Gràcies a aquest programa, facilitem el retorn d’aquelles persones professionals que es van veure obligades a marxar-se i que vulguen tornar per a desenvolupar els seus projectes o vida laboral a la ciutat i també incentivem la implantació de noves empreses a Castelló que siguen generadores d’ocupació”, ha indicat.

Per part seua, la regidora d’Ocupació, Patricia Puerta, ha recalcat que aquests programes “ofereixen ajudes per a promoure la iniciativa empresarial i la creació d’ocupació a través de l’impuls a l’emprenedoria i el suport a entitats locals”. Puerta ha explicat que es tracta de programes que incentiven la posada en marxa de projectes socials com, per exemple, les subvencions a Projectes d’Innovació Social o les ajudes a entitats del Tercer Sector. “A través d’aquestes línies promovem actuacions encaminades a millorar les condicions de vida d’aquells col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat social”, ha apuntat.

Quant al Pla de Recuperació del Talent, el programa va dirigit a incentivar el retorn a la ciutat de persones professionals qualificades vinculades a Castelló que, residint a l’estranger o fora de la Comunitat Valenciana, vulguen tornar, fomentant així la seua contractació laboral o la seua activitat emprenedora. Aquesta línia també va dirigida a incentivar la implantació de noves empreses a la ciutat que generen ocupació a Castelló.