Marco posa en valor el nou conveni que permetrà desenvolupar en altres ciutats la línia de treball realitzada ja per l’ajuntament

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha participat hui en el Consell Rector de l’Associació Xarxa Innpulso (Xarxa de Ciutats de la Ciència i la Innovació), durant el qual s’ha aprovat el conveni de col·laboració entre la Secretaria General d’Agenda Urbana i Habitatge i la Xarxa Innpulso per a l’impuls de les polítiques d’innovació local en el marc de l’Agenda Urbana.

Un acord que té per objecte establir línies de col·laboració i impulsar el desenvolupament i implementació de l’Agenda Urbana a les ciutats membre de la Xarxa Innpulso, així com fomentar la ciència i la innovació com a eixos transversals de les polítiques de desenvolupament urbà. “L’Ajuntament de Castelló està treballant des de fa mesos en el desenvolupament de l’Agenda Urbana, que serà model a nivell nacional sobre la base de l’acord signat amb el Ministeri. I, a més, com a membres de la Xarxa Innpulso, apostem per la innovació com a palanca de transformació de la nostra ciutat”, ha explicat l’alcaldessa. “Ara, amb l’aprovació d’aquest conveni de col·laboració que conjumina Agenda Urbana i Xarxa Innpulso, fem un pas més i reforcem les línies de treball que ja tenim activades a Castelló, perquè altres ciutats seguisquen el camí del desenvolupament a través de la innovació sota paràmetres de sostenibilitat social, ambiental i econòmica”, ha indicat.

Sobre la base del conveni, es planteja promoure en el marc de la Xarxa Innpulso, l’Agenda Urbana com a eina de planificació local per a establir models urbans que responguen als principis de ciutat compacta, connectada, integrada i inclusiva, i que busquen com a objectiu final l’assoliment d’un desenvolupament urbà més sostenible i integrats. Així mateix, es contempla impulsar les polítiques d’innovació com a eix transversal de la planificació urbana i el desenvolupament sostenible.

Cal recordar que l’alcaldessa de Castelló forma part del Consell Rector de la Xarxa Innpulso des de setembre del 2020 i que la ciutat es va adherir a aquesta Xarxa de ciutats de la ciència i la innovació en 2019, a partir de la concessió de la Distinció de Ciutat de la Ciència i la Innovació. Quant a l’Agenda Urbana, al setembre de 2020 es va signar el protocol d’actuació entre l’Ajuntament i la Secretaria General d’Agenda Urbana i Habitatge del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, pel qual Castelló aportarà a l’Agenda Urbana Espanyola (AUE) un projecte pilot de Pla d’Acció, de manera que la ciutat serà exemple i model per a orientar a altres municipis en l’elaboració dels seus respectius plans d’acció. Ara com ara, ha finalitzat ja la fase de diagnòstic del document estratègic de ciutat, després de validar-se aquest mateix mes els reptes identificats en el Consell Social.