L’alcaldessa posa en valor aquest projecte que s’ha consolidat com a eina de sensibilització i de prevenció

El projecte posat en marxa per l’Ajuntament de Castelló per a acostar la Policia Local al col·lectiu de joves estudiants de la ciutat, comunicajove!, i que s’ha consolidat com una eina útil per a previndre, informar i ajudar a l’alumnat davant possibles casos d’assetjament escolar, familiar o qualsevol tipus de violència, ha celebrat aquest dissabte la gala de lliurament de premis a les i els alumnes guanyadors d’aquesta quarta edició. Aquest projecte va nàixer en el curs 2018/2019 i ha comptat en l’actual amb la participació de prop de 3.000 alumnes dels onze instituts públics de Castelló.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha assistit a aquest lliurament de premis al costat del regidor de Seguretat Pública i Emergències, Octavio Traver, i del regidor de Joventut, Jorge Ribes. Marco ha sigut l’encarregada d’entregar el premi especial d’aquesta edició que, enguany, ha recaigut sobre una alumna de l’IES Joan Bautista Porcar, en reconeixement a la seua especial col·laboració en la detecció i ajuda d’un alumne de la Comunitat de Madrid que estava patint assetjament escolar. En total, s’han entregat 30 trofeus i 75 diplomes commemoratius.

Durant la gala s’ha premiat a més a alumnat que ha participat en activitats relacionades amb la igualtat de gènere, el Dia Mundial de sensibilització del Trastorn de l’Espectre Autista, l’assetjament escolar o a aquells treballs que han visibilitzat la labor dels equips de mediació escolar.

L’alcaldessa de Castelló ha felicitat els i les agents de policia que formen part d’aquest projecte “que es consolida any rere any gràcies a la confiança entre la policia i l’estudiantat, i que es tracta d’una eina de gran utilitat per a previndre i detectar a temps situacions de possible assetjament o altres problemes”. Així mateix, ha recordat a l’alumnat present que aquest 2022 és l’Any Europeu de la Joventut, que ells i elles són els protagonistes.

Marco ha recordat que comunicajove! va ser guardonat l’any passat en els II Premis Nacionals a les Bones Pràctiques dins del Programa Marc Agent Tutor en la categoria d’innovació en una edició organitzada per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i la Delegació per al Pla Nacional Sobre Drogues. “Un reconeixement que suposa tot un suport a aquesta pionera iniciativa, ja consolidada, i que és un canal directe i útil per a detectar possibles problemes i sensibilitzar sobre temes com la diversitat i la igualtat”, ha indicat.

En l’edició que ara es tanca, comunicajove! ha realitzat campanyes de sensibilització i prevenció entre alumnat de 1r i 2n d’ESO dels onze instituts públics de Castelló. A més, també han participat aquest curs alumnes i alumnes de 3r i 4t d’ESO.

A la gala han acudit prop de 200 assistents, representants de les classes guanyadores del concurs de preguntes, enllaços de cada institut i alumnat que en aquest edició han col·laborat a generar contingut. Entre ells, destaca l’alumnat de l’IES Matilde Salvador, que ha desenvolupat videojocs per a la prevenció de l’assetjament escolar, i l’IES La Plana, per la seua col·laboració en els vídeos sobre assetjament escolar.