El Trovam – Pro Weekend se celebrarà a Castelló del 7 al 10 de novembre

La Fira Valenciana de la Música Trovam – Pro Weekend ja ha obert la inscripció per a les seues jornades professionals. Entre les activitats previstes s’inclouen taules de debat, conferències, tallers i speed meetings. Les acreditacions es podran formalitzar de forma gratuïta en aquest enllaç: firatrovam.com, fins al 18 d’octubre. Cal recordar que la setena edició de la Fira se celebrarà a Castelló de la Plana del 7 al 10 de novembre.
Al llarg de quatre jornades, agents implicats en la indústria musical (representants institucionals, responsables d’organitzacions, promotors, artistes, etc.) analitzaran en l’Auditori i Palau de Congressos de Castelló (seu oficial de la fira) el present i els reptes de futur del sector. D’aquesta manera, s’abordaran els punts forts de la música per tal d’esdevenir un element fonamental en el creixement social, econòmic i cultural del territori, així com les seues debilitats i els aspectes a consolidar.
Després de l’experiència positiva de l’any passat, l’organització de la Fira potenciarà els tallers sobre aspectes concrets del negoci musical: aspectes legals sobre les contractacions musicals, difusió y playlisting, comunicació i marketing, i estudis de casos d’èxit. En conseqüència, els assistents podran conèixer de primera mà com abordar les problemàtiques relacionades amb el sector.
Així mateix, i com ja és habitual, els speed meetings permetran a artistes, mànagers, promotors i discogràfiques mantenir contactes directes per tal d’afavorir l’organització de concerts, cicles i festivals, l’edició d’àlbums i millorar les posibilitats del negoci musical. També s’abordaran sessions de treball amb agents del sector centrades en el foment del turisme musical, i aspectes relacionats amb la desestacionalització i la territorialització de l’activitat musical. Entre els professionals assistents d’enguany, destaca l’associació estatal de sales de música ACCES que, per primera vegada, celebrarà el seu congrés estatal en l’Auditori de Castelló.
La programació concreta dels tallers i activitats serà donada a conéixer pròximament.
La Fira Valenciana de la Música està organitzada per l’Institut Valencià de Cultura de la Generalitat Valenciana en col·laboració amb l’Ajuntament de Castelló, la Diputació de Castelló i la Valencian Music Association (VAM!). La iniciativa forma part del programa de desenvolupament estratègic “Fes cultura” de la Generalitat Valenciana i compta amb el suport de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), d’À Punt Mèdia i de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies. També hi participen altres organismes com ara l’Associació de Promotors de la Comunitat Valenciana (MusicaProCV) i l’Associació Valenciana de Sales de Música en Directe (En Viu!).