El certamen tindrà lloc del 31 de maig al 3 de juny a Castelló i comptarà amb uns aperitius escènics previs a aquestes dates

La tercera edició del Festival Internacional d’Arts Escèniques Tercera Setmana començarà a Castelló del 31 de maig al 3 de juny amb la producció mexicana ‘Mendoza’ al Teatre del Raval, una adaptació de ‘Macbeth’ de William Shakespeare situada al Mèxic revolucionari de 1910. Es tracta d’una història d’ambició, de violència i de poder tremendament actual a càrrec de la companyia Los Colochos. El certamen ha estat presentat per la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, el coordinador territorial a Castelló de l’Institut Valencià de Cultura, i els directors artístics del Festival, Tomàs Ibáñez i Paco Macià.

 

‘Mendoza’ no serà l’única proposta internacional que es programe a Castelló al llarg dels quatre dies de certamen, ja que es podrà gaudir també d’espectacles de Xile i Uruguai. En aquesta línia, Tomàs Ibáñez ha assenyalat que “Tercera Setmana naix amb caràcter de territori i d’internacionalitat perquè treballem per a visibilitzar les arts escèniques a tot el territori valencià i el treball que fem de cara a l’exterior”. A més, tal com ha explicat l’edil Ruiz, “el festival tindrà un tast previ amb actuacions que es faran al carrer aquest divendres 25 de maig per tal de despertar l’interés de la ciutadania”. Aquest aperitiu serà la primera part del festival i comptarà amb una intervenció escènica a l’aire lliure i un concert que es farà a la plaça de la Pescateria.

 

Tercera Setmana, enguany amb el lema ‘Una Mirada Internacional, és un festival per tal d’ampliar la proposta teatral de qualitat amb programació diferent, i en ocasions avantguardistes, tant nacionals com internacionals, que dóna a conéixer els projectes creatius dels nostres artistes a l’exterior com a potenciadors i promotors de les arts escèniques valencianes. Té presència a les tres capitals del territori valencià i Castelló serà la primera en la que es farà visible amb actuacions al Teatre del Raval, el Teatre Principal, la plaça Hort dels Corders, el Menador i la plaça de la Pescateria. Així mateix, la proposta es completa del 8 al 17 de juny a València i del 7 al 10 del mateix mes a Alacant.

 

Paco Macià ha destacat que “el 60% de la programació d’enguany està dirigida o interpretada per dones, perquè un dels aspectes que més ens ha interessat és enfortir la presència de les dones perquè siga un espai real d’igualtat”. Aquest, ha insistit descarregar-se l’APP del Festival perquè “hi haurà importants descomptes per a aquells que la facen servir”.

 

El Festival Internacional d’Arts Escèniques Tercera Setmana és una iniciativa d’AVETID que compta amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló i de l’IVC. Ruiz ha manifestat que “la nostra aposta des de la Regidoria de Cultura ha estat sempre donar suport a totes les associacions que fan teatre a la nostra localitat, però també sempre apostar pels professionals del sector”.