L’alcaldessa destaca el “èxit de participació” en les activitats “pensades per a continuar reforçant els vincles amb el Japó”

Més de mil persones han participat en els diferents actes i tallers programats en les primeres jornades ‘El Japó a Castelló’ que s’han desenvolupat des de divendres passat a aquest diumenge. En total, s’han celebrat una quinzena d’activitats en diversos espais de la ciutat que han acostat la cultura i els costums nipons als i les castellonenques.

L’alcaldessa de Castelló, Amparo Marco, ha recalcat el “èxit de participació” d’aquestes primeres jornades “pensades per a continuar reforçant els vincles i estrenyent la relació de la ciutat amb el Japó, país amb el qual estem germanats a través de’Ube City”. Marco ha apuntat que, a través de la programació ‘El Japó a Castelló’ s’ha fet efectiu l’intercanvi d’experiències entre totes dues cultures a través de la música, la gastronomia, el cinema, l’art i les xarrades sobre diferents aspectes de la cultura nipona.

Les jornades van arrancar el divendres amb l’acte inaugural a càrrec de l’alcaldessa i l’ambaixador del Japó a Espanya, Kenji Hiramatsu. Aquest dia es va celebrar també una taula redona empresarial sobre sostenibilitat energètica i les inversions entre Espanya i el Japó a càrrec del president d’UBE Corporation Europe, Bruno de Bièvre; i el responsable de Qualitat i Medi Ambient de Porcelanosa, Jorge Fabregat, totes dues empreses patrocinadores de ‘El Japó a Castelló’. També va participar la directora del Grup d’Investigació Japó de la Universitat de Saragossa, Carmen Tirado, i el president del Cercle Empresarial Japó Espanya, Jorge Lasheras.

Posteriorment va tindre lloc el concert de taiko, a càrrec del grup Barcelona Taiko, que es va celebrar en la plaça major davant l’assistència d’unes 300 persones.

El dissabte, la programació va comptar amb exhibicions d’arts marcials, un ‘xou cooking’, xarrades i cinema. Unes 300 persones van participar en les activitats desenvolupades aquest dia. Finalment, el diumenge va comptar amb l’assistència de més de 200 persones a les diferents xarrades i al taller d’origami que es va celebrar en el Menador amb una alta afluència. Altres més de 300 persones van visitar les diferents exposicions celebrades a la Casa dels Caragols i en el Casino Antic.