El 14 de febrer es tanca el termini d’inscripció a la nova ‘Lanzadera Conecta Empleo’ de Castelló, un programa gratuït per a guiar i orientar a persones en desocupació a reactivar la seua cerca de treball amb noves tècniques i eines, reforçant les competències transversals i digitals

Els seus participants comptaran amb el suport d’especialistes per a aprendre a realitzar un pla integral de cerca d’ocupació, actualització de currículum, simulació d’entrevistes de treball i contacte amb empreses per a fomentar la seua inserció laboral.
Poden participar homes i dones en desocupació, d’entre 18 i 60 anys; amb qualsevol nivell d’estudis i procedents de qualsevol sector laboral. Han de realitzar la seua inscripció en la web www.lanzaderasconectaempleo.es o de manera presencial, en l’Agència de Desenvolupament Local “Castelló Crea”.
La iniciativa, que en edicions anteriors ha aconseguit un 60% d’inserció, està impulsada per Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica; compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu i la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló.
Castelló comptarà a la fi de febrer amb una nova ‘Lanzadera Conecta Empleo’, un programa gratuït d’orientació laboral per a ajudar persones en desocupació a canviar i reactivar la seua cerca de treball en equip, amb noves tècniques d’orientació laboral i eines digitals, adaptades al nou mercat laboral, marcat per la transformació digital dels sectors professionals.
La iniciativa és totalment gratuïta. Està impulsada per Fundació Santa María la Real i Fundació Telefònica. Compta amb el cofinançament del Fons Social Europeu (a través del programa operatiu POISES) i la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló.
Qui pot participar? La ‘Lanzadera Conecta Empleo’ començarà a la fi de febrer i estarà operativa fins a finals de juliol de 2022, per a oferir de manera gratuïta orientació laboral fins a un màxim de 30 persones. Poden participar homes i dones en atur o desocupació, amb edats compreses entre els 18 i els 60 anys. Poden tindre qualsevol nivell d’estudis (ESO, Formació Professional, Batxillerat, Universitat, Màster, etc.) i procedir de qualsevol sector professional, amb o sense experiència prèvia.
Format mixt: en línia + presencial Les persones que resulten seleccionades per a participar en el programa es reuniran diversos dies a la setmana de manera virtual (a través de diferents aplicacions informàtiques) i de manera presencial en el Centre Municipal de Formació Tetuan XIV, cedit gratuïtament per l’Ajuntament. Allí es comptarà amb totes les mesures d’higiene, seguretat i distància social requerides. No obstant això, el programa podrà passar a un format totalment en línia si així es requereix per la situació de la pandèmia.
Quines activitats faran? Comptaran amb l’assessorament d’especialistes en orientació laboral, eines digitals i contactes amb empreses, que els guiaran per a millorar la seua ocupabilitat i perseguir la seua inserció. Realitzaran dinàmiques d’intel·ligència emocional per a aprendre a desenvolupar un pla integral de prospecció laboral i focalitzar el seu objectiu professional; actualització de currículums i simulacions d’entrevistes de treball; mapes d’ocupabilitat i contactes amb empreses. També aprendran a usar noves eines digitals, aplicacions i xarxes socials per a impulsar la seua cerca d’ocupació en l’entorn en línia.
Inscripció

Les persones interessades a participar en la pròxima Llançadora Connecta Ocupació disposen fins al 14 de febrer per a realitzar la seua inscripció en la web www.lanzaderasconectaempleo.es . També poden fer-ho de manera presencial en les instal·lacions de l’Agència de Desenvolupament Local “Castelló Crea”, en horari de 9 a 14 hores, sol·licitant cita prèvia a través del la web municipal www.castello.es o al telefòn 964355100.