La Diputació de Castelló ha presentat hui el servei de Bibliobús que, enguany, duplicarà les rutes, la qual cosa permetrà acostar la cultura i la lectura a 71 municipis de l’interior de la província de menys de 1.000 habitants. L’any passat, el Bibliobús tenia parada en 30 municipis als quals ara se sumen altres 41

L’acte de presentació ha tingut lloc a la plaça de les Aules i ha comptat amb la presència del president de la Diputació de Castelló, José Martí, la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, i alguns dels alcaldes i alcaldesses dels municipis inclosos en les rutes als qui se’ls ha convocat a una reunió posterior per a explicar-los el funcionament d’aquest servei, que arrancarà a l’octubre.

Per a duplicar les rutes, la Diputació de Castelló ha adquirit una altra biblioteca mòbil gràcies a la partida reservada per a això i que ascendeix a 83.000 euros. A aquest import se li sumen 50.000 euros destinats al subministrament de material, que permetran dotar de llibres, cinema i música als dos Bibliobuses, constituint un fons bibliogràfic renovat i actualitzat.

Martí ha explicat que la lectura “ha de ser present i garantida en l’àmbit rural, per la qual cosa aquesta mesura forma part de les polítiques de lluita de la institució contra la despoblació”.

Per part seua, la diputada de Cultura, Ruth Sanz, ha destacat la importància de l’ampliació del servei de rutes perquè “fins al moment, el servei de Bibliobús es prestava en comarques dels Ports i Alto Palancia, mentre que en l’actualitat es duplicaran les rutes i els municipis beneficiaris”.

Municipis

El Bibliobús ja donava servei en els municipis de: Algimia, Almedíjar, Ares, Azuébar, Barracas, Benafer, Castellfort, Castellnovo, Xóvar, Cinctorres, el Toro, els Ibarsos, els Rosildos, Forcall, Gaibiel, Geldo, la Mata, Matet, Navajas, Olocau, Pina de Montalgrao, Portell, Serra d’en Galceran, Sorita, Teresa, Torás, Torre d’en Besora, Vall de Almonacid, Vallibona i Vilar de Canes.

A aquests municipis, i gràcies a l’haver adquirit una altra biblioteca mòbil, se sumen aquests altres amb parades noves: Aín, Alcudia de Veo, Arañuel, Ayódar, Benafigos, Canet, Castell de Cabres, Catí, Caudiel, Cervera, Cirat, Culla, Eslida, Espadilla, Fanzara, Fuente de la Reina, Higueras, la Jana, la Pobla de Benifassà, Montán, Montanejos, Pavías, Puebla de Arenoso, Rossell, Salzadella, Sant Rafel, Santa Magdalena, Serratella, Suera, Tales, Tírig, Toga, Torralba del Pinar, Torre d’en Doménech, Torrechiva, Vallat, Villamalur, Villanueva de Viver, Vistabella, Xert i Xodos.