També forma part de l’activitat trimestral ‘La lletra en la imatge’ organitzada en col·laboració amb la Biblioteca Pública de València

La Filmoteca projecta el dimecres 27 de març, a les 20.00 hores, ‘Cuentos de la luna pálida’ (1953), de Kenji Mizoguchi, amb una nova còpia restaurada en 4K, dins del cicle de huit pel·lícules que el cineasta japonés va dirigir a la dècada dels cinquanta, l’últim període de la seua brillant carrera cinematogràfica.

La pel·lícula ha sigut restaurada per The Film Foundation i Kadokawa Corporation, amb el finançament de Hollywood Foreign Press Association. The Film Foundation és la companyia de conservació fílmica del director nord-americà Martin Scorsese.

Ambientada en el segle XVI, aquesta producció de caràcter històric, dins del gènere de samurais, està considerada com un dels grans clàssics del cinema japonés. En aquest drama que transcorre durant una guerra civil, els vilatans Genjuro i Tobei pretenen fer fortuna: Genjuro com a terrissaire i Tobei com samurai. Els dos deixen les seues esposes abandonades per a complir amb les seues ambicions.

‘Cuentos de la luna pálida’ és, a més, el títol triat aquest trimestre dins del projecte ‘La lletra en la imatge’, organitzat en col·laboració amb la Biblioteca Pública de València i centrat en l’anàlisi de les relacions entre un text literari i la seua adaptació cinematogràfica.

El cap de Programació de la Filmoteca, José Antonio Hurtado, presentarà la projecció del dimecres 27 de març i impartirà una conferència a la Biblioteca Pública (entrada lliure) el dilluns 1 d’abril, entorn dels contes escrits per Akinari Ueda en 1776 en els quals es basa l’obra de Mizoguchi.

‘Cuentos de la luna pálida’ es podrà tornar a veure el diumenge 31 de març a les 18.00 hores. També es projecten amb còpia restaurada ‘El intendente Sansho’ i ‘Los amantes crucificados’, altres dos grans clàssics de Mizoguchi. El cicle ‘Top Mizoguchi’ es podrà veure a la Filmoteca de València fins al 9 d’abril.