Els equips de l’IES Honori Garcia i l’IES Álvaro Falomir han quedat els primers classificats per a la semifinal que es disputarà el pròxim dijous

L’edifici de l’Escola de Doctorat i Consell Social de l’UJI ha acollit aquest matí la primera de les tres jornades de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat organitzada per la Universitat Jaume I en col·laboració amb la Federació Escola Valenciana.

En aquesta edició participen un total de 12 equips, provinents d’11 centres de secundària de la província de Castelló, que, en grups d’entre dos i cinc estudiants i un professor o professora, debaten sobre el tema «Calen les fronteres entre països?». En aquesta primera jornada han participat els centres IES Politècnic, IES Álvaro Falomir, IES Botànic Cavanilles, IES Honori Garcia, Àgora Lledó, i IES Benigasló. Segons la decisió del jurat, els finalistes d’aquesta primera jornada han sigut els següents equips: IES Honori Garcia (primer classificat) i IES Álvaro Falomir (segon classificat). Aquests classificats s’enfrontaran als guanyadors del segon dia en les semifinals i finals de la fase local UJI que tindrà lloc dijous 7 de febrer

L’equip guanyador participarà en la final de la Lliga de Debat d’Educació Secundària de les Universitats de la Xarxa Vives en representació de l’UJI, que tindrà lloc del 3 al 5 d’abril a la Universitat Abat Oliva de Barcelona.

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat és una competició en la qual diversos equips d’estudiants d’ESO i batxillerat de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’activitat aporta un espai de formació on els i les estudiants aprenen a parlar en públic, a fer equip i a saber defensar un tema tant a favor com en contra, utilitzant el català com a llengua vehicular.