Construmar Xàtiva S.L. té tres mesos per a concloure els treballs després de l’acta de replanteig

L’Ajuntament d’Almassora ha adjudicat el contracte d’obres per a la finalització del trinquet municipal per 112.260,45 euros a l’empresa Construmar Xàtiva S.L. La seua oferta és la més avantatjosa de les tres presentades al concurs públic per a uns treballs que tenen un termini d’execució de tres mesos a partir de la signatura de l’acta de comprovació de replanteig.

El projecte inclou un mur de separació amb el col·legi Errant Vilar, la realització de solera en l’accés pel carrer Sant Crist, la finalització de l’escomesa d’aigua, tabics i rampa d’accés, a més de folrat de baixants exteriors, execució de base de paviment en passarel·la, el muntatge de porta de vidre de seguretat en l’accés a la pista de joc, rematades pendents, pintura de paraments de la pista de joc i marcatge de les línies de joc, entre altres subministraments.

D’aquesta manera, la construcció arribarà a la seua fi per al gaudi del Club Pilotari d’Almassora i la resta d’esportistes i alumnat de la localitat després que l’empresa Aglomerats Los Serranos SAU perdera davant el Consell Jurídic Consultiu (CJC) de la Comunitat Valenciana. Cal recordar que aquest òrgan va dictaminar a favor dels tècnics municipals en considerar que l’adjudicatària va incomplir les obligacions contractuals i va deixar les obres sense acabar. L’òrgan de la Generalitat Valenciana va confirmar que el consistori va obrar d’acord amb la normativa vigent i la constructora va incomplir els terminis i el projecte.

Per això, l’Ajuntament d’Almassora ha confiscat la fiança que va depositar l’empresa per a destinar el pressupost a la finalització de les obres de manera que l’edificació quede llista per a l’ús esportiu per al qual va ser concebuda i que hui porta el nom d’Antonio Jorques Mas, conegut professionalment com Antoniet d’Almassora.

El trinquet compta amb finançament de la Diputació Provincial de Castelló i de la Unió Europea a través dels fons FEDER “amb la finalitat de promoure la protecció, foment i desenvolupament del patrimoni cultural i satisfer la necessitat d’una instal·lació pròpia, demandada pel Club Pilotari, que facilite la labor de l’escola i retorne a la ciutat un escenari tan arrelat en la memòria”.

L’equip de govern espera tindre acabat el bloc en els primers mesos de 2022 i així obrir-lo al públic i evitar els desplaçaments dels esportistes locals dedicats a la pilota valenciana. Al temps, realitzarà un acte d’obertura per a mostrar a la ciutadania el resultat d’aquest projecte cofinançat per Europa al qual no faltarà Antoniet d’Almassora, exjugador professional i mestre a les escoles dels clubs de pilota valenciana d’Almassora i Atzeneta.

Jorques va debutar amb 17 anys en el trinquet local i va mantindre la seua reeixida carrera durant tres dècades fins a la seua retirada. Va destacar en la modalitat de escala i corda, on va ocupar la posició de resta. Entre els seus assoliments més importants destaca el Campionat Nacional d’Escala i Corda de 1973 o la seua nominació a Millor Esportista de la Comunitat Valenciana en 1975. A més, en 1999 va rebre la Medalla de Plata de la Pilota Valenciana per la seua presència durant 29 anys en les millors cites d’aquest esport.