L’àrea d’Agricultura ha preparat tallers infantils per a la inauguració d’aquest diumenge

La regidora d’Agricultura, María José Tormo, acompanyada per la directora de la cooperativa San José, Carmina Jorques, ha presentat la XI edició del Mercat de la Taronja que enguany suma un lloc més fins a aconseguir els tres. La plaça Pere Cornell acollirà aquest diumenge a partir de les 9 hores la inauguració d’aquesta fira de citricultura local que ocuparà aquest lloc tots els diumenges mentre dure la campanya. L’àrea d’Agricultura, coincidint amb la proximitat d’Halloween, ha preparat tallers infantils de cuina per a la inauguració del Mercat de la Taronja.

D’aquesta manera, els menors també seran participes aquest diumenge de l’inici de la fira amb els tallers ‘Divercuina Halloween’. Les sessions, dirigides a xiquets i xiquetes d’entre sis i 11 anys, duraran una hora i mitja amb l’inici de la primera a partir de les 10 i la segona a partir de les 12 hores. Aquests tallers de cuina gratuïts utilitzaran taronges d’Almassora per a conscienciar als xicotets de la importància del producte de proximitat. La inscripció, amb places limitades, s’efectua a través del correu electrònic taronjalmassorina@gmail.com.

El consistori i la cooperativa San José busquen amb aquesta nova edició impulsar la compra de cítrics locals sense que intervinga cap intermediari en la compravenda d’aquestes fruites. El Mercat de la Taronja no fallarà a la seua cita amb el veïnat cada diumenge en la plaça Pere Cornell de manera ininterrompuda, excepte inclemència meteorològiques. Els agricultors oferiran els seus productes l’últim dia de la setmana des de les 9 hores fins a esgotar les seues existències.

Els participants en el recinte mercantil acorden un preu unànime perquè tots els venedors oferisquen els seus cítrics al mateix preu, una xifra econòmica i a l’abast de qualsevol comprador amb l’objectiu de fomentar les compres de productes locals i amb una gran varietat de taronges al llarg de la temporada agrícola. Totes dues entitats, Ajuntament i cooperativa, aposten per la compra directa sense productes pesticides, directa des de l’arbre a les cases dels clients del Mercat de la Taronja.

D’altra banda, Carmina Jorques ha explicat en la presentació del mercat la normativa que han de complir els agricultors per a poder participar com a venedors en el recinte. La normativa permet inscriure’s als llauradors d’Almassora que tinguen els seus horts en el municipi o bé a Castelló, Vila-real, Onda o Borriana; a més d’aquells que no siguen naturals de la localitat però si que tenen els seus terrenys en el terme d’Almassora.

Finalment, la regidora d’Agricultura, María José Tormo, ha declarat que “hem convertit en tradició fomentar la compra de cítrics als nostres agricultors tots els diumenges en la plaça Pere Cornell i no podem deixar-los sols, més si cap davant la situació que travessen”. “Per a aquesta edició inaugurarem el Mercat de la Taronja amb tallers infantils amb l’objectiu d’omplir la plaça des del primer dia”, ha afirmat l’edil.