Transforma el local abandonat en espai de consulta exterior

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat les obres per a transformar el quiosc abandonat de la plaça de la Picaora en Punt d’Informació després de dos anys sense activitat. L’empresa local Víctor Manrique executa uns treballs valorats en 1.984,40 euros i que permetran donar un nou ús a aquest cèntric enclavament municipal. L’absència de persones interessades a gestionar l’antic negoci ha portat a l’equip de govern a buscar una altra comesa.

Cal recordar que l’Ajuntament va adjudicar l’ús del quiosc per a quatre anys al desembre de 2015. No obstant això, el seu gestor va presentar la renúncia a l’octubre de 2018 i, malgrat tornar a eixir a concurs públic amb nous atractius com l’eliminació del requisit de comercialitzar en exclusiva diaris, revistes i llepolies, no ha rebut propostes per a assumir la gestió i els diferents processos van quedar deserts.

És per això que el departament de Serveis Públics ha inclòs la reforma entre les obres del Pla Reactivem Almassora. Així, una empresa local s’encarrega de retirar reixes i finestres, paredar els buits i arrebossar-los per a la col·locació de nous panells i la reparació i pintura de la volada de coberta. A més, la signatura duu a terme també la pintura de buits, portes i taulell inferior.

D’aquesta manera, el consistori aprofitarà l’espai exterior com a punt de consulta d’informació municipal. Malgrat l’aposta per les noves tecnologies per a evitar desplaçaments, Almassora mantindrà aquest cèntric enclavament a la disposició dels transeünts en un barri, la Vila, on bona part de la seua població és d’edat avançada i necessita de canals de comunicació tradicionals.