Hisenda tanca una modificació de crèdits per a invertir els diners d’actes suspesos

L’Ajuntament d’Almassora destinarà 318.260,14 euros de les festes patronals i de barris a cobrir les despeses de l’emergència social derivada de la pandèmia i a executar millores urbanes. La corporació municipal celebrarà un ple extraordinari aquest mes amb l’objectiu de redefinir el pressupost de 2020 i així destinar fons que no s’han utilitzat a necessitats més urgents.

D’aquesta manera, la previsió que maneja l’equip de govern passa per prioritzar l’assistència social, els serveis públics i millores en la via pública amb el pressupost sobrant per la suspensió d’actes. Bancs (18.000 euros), marquesines (13.215) i papereres (4.785) assumiran part d’aquests fons en la via pública, igual que aquesta també rebrà millores al carrer del Torrelló (23.486,84), el carrer Indústria (30.000 euros) o la rotonda d’intersecció entre la N-340 i el polígon Ramonet (30.000), desgastats pel pas de vehicles pesants.

També assumirà una inversió en accessibilitat l’encreuament del carrer Boqueres, entre l’avinguda José Ortiz i Caritat (4.947,51 euros), i la modificació de crèdit servirà per a adquirir nou mobiliari en el cas dels vestuaris del nou pavelló B de la Garrofera (16.500), bancs i penjadors en els vestuaris de la piscina coberta (13.000) i mobiliari en la recepció del Servei Esportiu Municipal (SEM), amb 4.000 euros.

El condicionament de la sala de dansa (3.000 euros), les noves baranes de la Casa de la Cultura (14.800), els ancoratges de les barreres de bous en la plaça de l’Església (10.890) o un nou vehicle patrulla per a la Policia Local d’Almassora (18.000) també es beneficiaran del nou reajustament pressupostari motivat per la suspensió d’esdeveniments després de la pandèmia de coronavirus.

El ple de l’Ajuntament d’Almassora destinarà 30.000 euros a les ajudes per Prestacions Econòmiques Individualitzades (PEI), que sufraguen necessitats urgents de les famílies com a despeses d’habitatge i subministraments. No en va, evitar el desemparament és l’objectiu que persegueix el consistori i que només en els dos primers mesos de pandèmia va suposar l’atenció de 208 persones i una despesa un 50% superior al d’un altre període amb 160.000 euros invertits en emergència social.

La platja d’Almassora també rebrà part d’aquests fons, com els 46.231,58 euros en què està valorada la modernització de les Estacions de Bombament d’Aigües Pluvials (EBAP) de la de la zona nord i centre. Gràcies a aquesta injecció econòmica incorporaran comportes automàtiques i escales per a descendir fins als equips i facilitar la seua neteja periòdicament. També inclouran una escala vertical amb una plataforma de treball de 60 centímetres d’amplària instal·lada a una profunditat de tres metres. Des d’ací els operaris podran obrir una barana per a accedir a la retirada de qualsevol objecte que impedisca la filtració de les aigües durant un temporal.