El consistori lloga el sòl privat per a endreçar-lo i cedir-lo a estacionament

L’Ajuntament d’Almassora ha tancat la contractació de dues parcel·les en el camí Om Blanc i en Catalans per 7.663 euros anuals per a habilitar al voltant de 140 places d’aparcament. El departament de Contractació ha tancat els expedients que suposen la disposició del sòl a càrrec del municipi per a la seua conversió en espai públic d’estacionament. A aquestes parcel·les se suma l’adaptació imminent d’una altra nova pastilla de sòl en Om Blanc.


Els contractes ja tancats afecten un solar de 1.881 metres quadrats de Om Blanc que té un cost anual per a les arques municipals de 3.414,01 euros, mentre que la de Catalans disposa d’una superfície de 2.341 metres quadrats i el seu lloguer ascendeix a 4.249 metres quadrats. Tots dos espais arrendats per l’Ajuntament disposen d’accés directe des de la via pública i estan lliures d’edificacions i càrregues per a garantir l’entrada de vehicles.


Al marge d’aquestes parcel·les, l’Ajuntament d’Almassora disposa d’altres 44 places en Benafelí, en segona línia de platja, per a afavorir l’estacionament en el tram central del districte marítim. En tots els casos, el consistori s’ocuparà de la posada a punt de les parcel·les per al seu ús de forma generalitzada durant els mesos d’estiu, la temporada que més afluència de visitants i residents rep la platja.


La iniciativa de transformar solars en zones per a facilitar l’aparcament també s’estén al nucli urbà, on els pàrquings de la Molineta i el carrer Lledoner permeten deixar el vehicle en els voltants de la Vila en el primer cas i de la Casa de la Cultura i el col·legi Cardenal Cisneros en Lledoner.


Pasalera accessible

D’altra banda, l’Ajuntament d’Almassora, a través de la Regidoria de Platges, ha reservat una partida de 19.149,46 euros per a instal·lar passarel·les accessibles a la platja de Benafelí. Es tracta d’un equipament nou per al qual el consistori ha sol·licitat una subvenció però que, al marge de la seua concessió, durà a terme amb l’objectiu de facilitar el trànsit a totes les persones fins a l’arena.


Tal com han indicat des del departament, les passarel·les accessibles salven l’escaló que habitualment es forma entre l’asfalt de la carretera que discorre al costat del mur i la connexió amb les de fusta que arriben fins a la riba. La nova passarel·la completarà els serveis d’atenció a persones amb discapacitat.