El consistori distribuirà jupetins reflectors i en fomentarà l’ús en els deplaçaments a peu pel municipi

La Policia Local d’Almassora obrirà el nou curs de seguretat viària a la fi d’aquest mes de novembre, en una edició en la qual les lliçons teòriques i pràctiques del cos municipal arribaran fins a més de 2.000 alumnes des de 1er de Primària a 2on d’ESO i de cicles formatius. L’objectiu de la campanya és “fer visible a l’alumnat” en els desplaçaments a peu pel municipi i que aquest prenga consciència que “la millor manera d’evitar un accident és actuar amb precaució i ser fàcilment detectable pels vehicles que transiten la calçada” en paraules de l’edil de Seguretat, Roger Beltrán.

El regidor i l’alcaldessa, Merche Galí, a més del comissari cap de la Policia Local d’Almassora, Roberto Verdoy, s’han reunit amb els directors dels centres participants per a presentar-los la campanya del curs 2018-2019. En aquesta edició, està previst que els estudiants reben jupetins reflectors que puguen utilitzar “tant en les jornades d’educació viària com en les excursions o eixides puntuals que realitzen amb el col·legi durant tot l’any”, com ha destacat Verdoy.

A petició del professorat, la Regidoria de Seguretat ampliarà la dotació de vehicles del parc d’educació viària del carrer Boqueres, al qual incorporarà tricicles, karts i bicicletes sense pedals. Les sessions en aquesta instal·lació creada en 2016 combinaran classes pràctiques i teòriques i a elles assistirà l’alumnat dels cursos parells.

D’altra banda, els cursos imparells rebran la visita en l’aula dels i les agents al capdavant d’aquest programa educatiu. Participen en la iniciativa els centres d’educació primària Ambaixador Beltrán, Cardenal Cisneros, Errando Vilar, Germans Ochando, Regina Violant i Santa Quitèria, els IES Álvaro Falomir i Vila-roja i el centre de Formació Professional Cervantes.

Cal recordar que l’estudiantat d’Almassora va dissenyar l’any passat la mascota del parc mitjançant un concurs en el qual van participar un miler de xiquetes i xiquets. Un colorit caragol, crat per Elektra Gil Martínez, va ser el dibuix triat com a imatge del centre d’educació viària. Tots els finalistes del concurs van rebre una cridanera samarreta de tons fosforitos amb el logotip del parc i la guanyadora es va portar, a més, una bicicleta que va rebre del mans del director del 112, José María Ángel, en l’acte central del Dia de la Policia Local.

La construcció del nou parc de seguretat viària al costat de l’Audiotori Les Boqueres va suposar una inversió de 49.627 euros, gràcies als quals l’Ajuntament d’Almassora va transformar un espai en desús que ara disposa de rotondes, calçades de doble sentit i senyalització vertical i horitzontal. La instal·lació roman oberta al públic de 17.00 a 21.00 hores de dilluns a divendres i de 10.00 14.00 hores tots els dissabtes i diumenges.