L’Ajuntament d’Almassora ha tret a licitació el projecte de reforma del carrer Sant Lluís, per al qual el consistori ha obtingut el 100% de la subvenció de la Diputació Provincial de Castelló

L’actuació ix a concurs públic per 150.000 euros que assumirà el Pla de Cooperació Provincial d’Obres i Serveis per a la remodelació del tram comprès entre l’avinguda José Ortiz i el carrer Sant Quitèria (l’Alcora).
Aquest itinerari incompleix la normativa vigent d’accessibilitat, amb voreres estretes i deteriorades i sense rampes homologades en els creus. Per açò, els tècnics municipals han redactat un nou projecte que ha complit tots els requisits de la Diputació Provincial per a aconseguir el 100% de la subvenció i remodelar així una superfície aproximada d’1.500 metres quadrats.
“Desapareixeran les barreres que dificulten greument la mobilitat de persones amb discapacitat i podran circular amb comoditat vianants, fins i tot amb carro de la compra o carrets de bebè”, ha indicat la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro. L’actuació suposarà implantar l’itinerari per als vianants accessible entre el centre econòmic-administratiu (plaça Pere Cornell) i la poma de l’eixample cap a Sant Lluís i Sant Jaume.
Reduir la velocitat del tràfic i millorar la seguretat dels vianants són dos objectius principals d’aquesta intervenció “que serà possible gràcies al treball dels nostres tècnics, que amb la seua bona gestió dels requisits han aconseguit el 100% de la subvenció, és a dir, que la Diputació invertirà a Almassora els recursos que han dipositat prèviament els contribuents”.
A més, el departament d’Urbanisme aprofitarà aquesta actuació per a connectar amb les obres del carrer Santa Quitèria incloses en els pressupostos participatius i el nou bulevard de Sant Jaume cofinançat amb fons Feder i municipals. D’aquesta forma, tres vials centrals d’Almassora renovaran la seua imatge per a ser accessibles i còmodes per als vianants.
Administració sense paper
La presentació de les proposicions de les empreses serà únicament electrònica a través del perfil del contractant de l’Ajuntament situat en la plataforma de contractació del sector públic. Una vegada realitzada, quedarà custodiada en els servidors de la Direcció General de Patrimoni de l’Estat per a garantir la transparència i legalitat del procés. Les empreses hauran de tenir en compte que la preparació i presentació electrònica de les ofertes porta algun temps, per la qual cosa es recomana que l’efectuen amb la deguda antelació per a assegurar que es presenta en termini.