L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, i la regidora de Festes, Isladis Falcó, han rebut hui CEO del Grup Neolith, José Luis Ramón, i als directors corporatius dels departaments Legal, Francisco Mateu, i Recursos Humans, Óscar Sanchís, per a comunicar l’elecció de la signatura com Caldera d’Honor 2023. L’Ajuntament ha valorat el seu creixement constant en la localitat, la creació de llocs de treball, l’aposta per la innovació i els recents mèrits obtinguts en el seu sector com a valors per al nomenament

Galí ha traslladat als representants de l’empresa que el lliurament de la Caldera d’Honor el pròxim 22 de maig, dia de Santa Quitèria, suposa el reconeixement de tota la població a una empresa que és líder mundial en l’ús de pedra sinterizada. La primera edil ha valorat l’aposta per la tecnologia amb impressió 3D i la constant voluntat de millora en la factoria del polígon SUPOI-8, fruit dels quals ha sorgit al costat del consistori la recent Entitat de Gestió i Modernització (EGM), la primera per a Almassora.


En menys de tres anys, Neolith ha duplicat la seua plantilla i va tancar 2022 amb més de 800 empleats. A més, l’empresa preveu ampliar en 2023 un 20% més la seua plantilla actual fins a superar el miler de llocs de treball. De les noves contractacions, el 50% es produiran a nivell nacional. Actualment la companyia està immersa en un pla d’expansió en àrees geogràfiques clau per a crear espais únics en més dels 100 països en els quals opera. Les últimes obertures de centres de distribució són Polònia i Itàlia a Europa i, fora de les fronteres comunitàries, als Estats Units, Austràlia i més recentment, a Cambodja.


L’alcaldessa i els responsables de la factoria situada a Almassora han recordat el recent premi Alfa d’Or obtingut en el marc de la fira Cevisama 2023 pels avanços tecnològics amb impressió 3D. Es tracta de Neolith Iconic Design, que permet introduir colors més vius i de major profunditat, així com noves textures en tot el volum de la peça. A més, presenta un 0% de sílice lliure cristal·lina en la seua formulació, amb la qual l’empresa es posiciona com a líder en la transformació del sector.


L’empresa ha incidit en la seua voluntat de mantindre’s com a referent en l’ús de materials respectuosos amb el medi ambient i situar-se a l’avantguarda dels projectes d’interior i exterior, als quals imprimeix “un disseny exquisit i una funcionalitat d’alt rendiment”.