Facsa estrena el Pla Director de Proveïment valorat en 200.000 euros

L’Ajuntament d’Almassora ha triat el barri Corell com a prioritari per a la renovació de la xarxa d’aigua potable a càrrec de l’empresa Facsa, adjudicatària del servei. Aquesta actuació suposa l’arrencada del Pla Director del Servei de Proveïment d’Almassora, valorat en 200.000 euros, que en el cas de Corell comportarà la substitució de l’antic sistema en 2,5 quilòmetres de longitud en uns treballs que s’estendran al llarg del mes.
Quant a les especificitats de l’obra, els operaris han començat a instal·lar 2.570 metres de noves conduccions de polietilè d’alta densitat de diferents diàmetres, així com 45 vàlvules de comporta. També renovaran 188 escomeses i 23 boques de reg, que complementaran a les ja existents, amb nous mecanismes de seguretat per a evitar actes vandàlics.
Es tracta de la primera fase del projecte consensuat entre l’empresa i el consistori per a renovar les conduccions més antigues i que en el futur continuarà amb millores en els carrers José Ortiz i Sant Crist. La tercera fase consistirà en la substitució de les conduccions d’aigua potable en el carrer Caridad i, la quarta, ja després de l’estiu, se centrarà en el carrer Ponent de la platja.
El regidor de Serveis Públics de l’Ajuntament d’Almassora, Joan Antoni Trenco; la cap de servei de Facsa en la localitat, Patricia Agrasar; i el cap de producció de la zona centre, Rafael Ferrer, han visitat les obres que s’estan executant en el carrer Corell i en els adjacents Nules, El Pino, Moncofa i Sogorb. “Renovar la canonada existent, que per la seua antiguitat estava deteriorada, serà definitiu per a millorar el servei que prestem al barri”, ha assenyalat Trenco.
Per a la responsables del servei en la localitat, els treballs consisteixen “en la instal·lació d’una doble xarxa de polietilè que permetrà substituir l’actual canonada de fibrociment que discorre per la vorera, a més d’ampliar la capacitat de transport”. Aquesta actuació suposa molèsties per soroll i corts de tràfic en el barri, una circumstància que l’empresa tractarà de minimitzar en accelerar al màxim la durada de les obres durant aquest mes.
D’altra banda, el regidor de Serveis Públics s’ha compromès a coordinar amb l’empresa concessionària l’asfaltat dels carrers en malament estat una vegada conclosos els treballs en la xarxa de subministrament d’aigua potable. “Malgrat les molèsties d’aquests dies, que comporten corts puntuals del servei d’aigua, el resultat positiu de l’actuació repercutirà en tots els habitatges del barri”, ha declarat.