Instal·larà comportes i escales a les bombes per a facilitar la seua neteja

L’Ajuntament d’Almassora celebrarà un ple extraordinari en el qual aprovarà un expedient de modificació de crèdits amb, entre altres qüestions, 68.831,58 euros destinats a la prevenció i resposta als temporals a la platja. La millora d’infraestructures hidràuliques, fons municipals per a reposició per danys i equips de supere i de salvament de Policia Local estan integrats en l’actuació.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, va avançar ahir en el ple ordinari de setembre la determinació de l’equip de govern de destinar fons propis a aquesta mena d’emergències. Especial importància cobraran les millores de les Estacions de Bombament d’Aigües Pluvials (EBAP) de la zona nord i centre, que incorporaran comportes automàtiques i escales per a descendir fins als equips i facilitar la seua neteja periòdicament.

Malgrat que els operaris municipals retiren la mala herba i estris que arriba a les bombes, la nova infraestructura farà més còmode el descens fins al canal i la neteja en profunditat durant el propi episodi de pluges, de manera que cap objecte obstaculitze l’arribada de les aigües fins a la màquina. La inversió en cada estació de bombament està valorada en 23.115,79 euros i inclou la comporta i l’escala en tots dos casos.

Tal com han indicat els tècnics de Serveis Públics, la instal·lació d’aqueixa presa permetrà l’accionament motoritzat i manual i inclourà una escala vertical amb una plataforma de treball de 60 centímetres d’amplària instal·lada a una profunditat de tres metres. Des d’ací els operaris podran obrir una barana per a accedir a la retirada de qualsevol objecte que impedisca la filtració de les aigües durant un temporal.

Als 46.231,58 euros en què estan valorades aquestes inversions se sumen 1.600 euros per a l’equip de supere i altres 1.000 euros per a equipament de Policia Local que permeta als agents actuar amb seguretat davant una emergència en la costa. A més, altres 20.000 euros queden reservats per a una ràpida actuació posterior a l’emergència per a reposar mobiliari o garantir la retirada de residus i la neteja de la zona