El pressupost creix un 110,65% respecte a 2015 i fomenta l’esport base i el femení

L’Ajuntament d’Almassora superarà en 2021, per primera vegada, els 200.000 euros en fons municipals destinats a subvencions esportives, entre clubs i esportistes. Així ho ha indicat l’alcaldessa, Merche Galí, després de la signatura del decret per a aprovar el Pla Estratègic de Subvencions d’Esports 2021-2023.

La reserva de fons per valor de 204.750 euros per a l’exercici en curs representa un increment del 110,65% respecte als 97.200 euros de 2015, per la qual cosa la primera edil ha titllat de “històric” l’esforç inversor dels comptes municipals “per a arribar a tots els clubs en condicions d’igualtat, seguint uns criteris que prevalen l’esport base i l’accés de les dones a la pràctica esportiva, entre altres”. Aquestes noves pautes que van entrar en vigor en 2020 es reforcen ara en termes econòmics en passar de 188.290 a 204.750 euros, un increment del 8,74% en només un any.

Els objectius que pretén aconseguir el Pla Estratègic de Subvencions del departament d’Esports són: millorar la gestió dels serveis esportius, millorar l’oferta d’equipaments i serveis a la disposició de la ciutadania i garantir el bon estat dels existents, fer costat als clubs esportius a través de convenis que fomenten en esport a Almassora i l’organització d’esdeveniments i, a més, fer costat als esportistes locals mitjançant subvencions per a la consecució dels seus objectius.

Segons els criteris marcats, suposa incrementar la participació de les dones en l’esport, l’accés des de totes les edats i grups socials, el foment de les competicions regulades per les diferents federacions a través de subvencions, així com l’esport no federat i la promoció de l’organització i desenvolupament d’esdeveniments esportius en el municipi.

En compliment dels criteris fixats, un total de 25 entitats de la localitat es beneficiaran de les ajudes de l’Ajuntament d’Almassora. A més, en conjunt, el departament suma 10.000 euros en subvencions a esportistes individuals per concurrència competitiva i 4.000 euros a esdeveniments seguint el mateix procediment. Els clubs Almassora i Joventut Almassora són els que més fons rebran enguany, amb 49.238 i 46.664 euros respectivament, seguits del Club Almassora Handbol, per al qual les bases concedeixen 33.878 euros.