Clubs, centres educatius, serveis sanitaris i empreses esportives, entre els agents convocats a participar

 

El Servei Esportiu Municipal (SEM) d’Almassora ja ha activat els mecanimes perquè la ciutadania participe en l’elaboració del Pla Director d’Instal·lacions Esportives, que definirà les necessitats i les inversions dels pròxims deu anys. “Volem que tots els agents implicats en l’ús dels espais esportius se senten representats en aquest pla”, ha assegurat el regidor d’Esports, Xavier Trenco, qui ha recordat que les actuacions “abastaran tot el terme municipal, des de la platja fins a Santa Quitèria”.
Així doncs, el consistori aspira a arreplegar les opinions sobre la situació actual i els suggeriments de millora de més de 4.000 usuaris d’aquestes instal·lacions, a través de taules sectorials i enquestes personals. A les primeres, seran convocats representants dels centres educatius i sanitaris, empreses privades vinculades a l’esport, associacions veïnals, grups polítics i tècnics municipals, a més dels clubs locals, tots ells “col·lectius que representen milers de ciutadanes i ciutadans i a grups molt heterogenis d’esportistes”, segons Trenco.
En el cas concret de les entitats esportives, el SEM convocarà durant el pròxim mes de juny fins a cinc taules diferenciades per a esports de pavelló i sala (com l’handbol o el bàsquet), esports de camp (com el futbol), esports de raqueta (tennis i frontenis, entre uns altres) i esports de rodes (ciclisme i patinatge). La resta de disciplines com l’atletisme, el piragüisme o el triatló seran integrades en una mateixa taula.
Referent a les enquestes personals, Esports pretén conèixer el grau de satisfacció dels usuaris respecte a la instal·lacions actuals així com aquells espais que valoren positivament i aquells que consideren millorables. “En els formularis, hem inclòs preguntes dirigides a les persones que no utilitzen les infraestructas municipals per a saber què canvis podem fer per a arribar fins a elles”, ha incidit l’edil d’Esport.
Cal destacar que aquests formularis poden respondre’s en línia, a través de la secció del SEM de la web municipal, o presencialment, en la piscina i el gimnàs municipals. Així mateix, Esports arreplegarà suggeriments específics en el correu electrònic sem@almassora.es, que podran ser remeses durant tot el mes de juny.
La participació ciutadana serà un dels pilars de la fase d’anàlisi d’aquest pla, en les conclusions del qual es reflectiran la necessitat de crear nous espais esportius en edificis de nova construcció i a l’aire lliure així com les actuacions per a modernitzar i millorar les instal·lacions ja existents.