Es tracta d’uns distintius que testifiquen la qualitat de les aigües, la promoció de l’educació ambiental i els serveis i instal·lacions que ofereix

Les banderes blaves ja onegen a les platges d’Orpesa. La Concha (l’única amb la Q de Qualitat), Morro de Gos, Amplàries i Platgetes de Bellver llueixen ja aquests distintius. Es tracta d’un ‘segell’ que testifica la qualitat de les seues aigües, la informació i promoció d’educació ambiental, la gestió ambiental i seguretat i els serveis i instal·lacions que ofereixen. Així mateix, el port esportiu del municipi ha tornat a revalidar aquesta mateixa distinció i se situa com l’únic de la província a obtindre-la.

L’alcaldessa, Araceli de Moya, la regidora de Turisme, Silvia Arnau, i l’edil de Platges, Jordi Llopis, han sigut els encarregats de realitzar l’hissat de les diferents banderes. Arnau ha aprofitat per a recordar que les set platges amb les quals compta la localitat estan reconegudes amb el certificat de gestió mediambiental ISO 14001 i la Q de Qualitur, i la platja de la Concha torna a presumir de la bandera Q de Qualitat. Totes elles “constitueixen una oferta única per a gaudir del sol, excel·lents aigües i activitats gratuïtes promogudes per la Regidoria de Turisme durant aquest estiu”.

Cal recordar que Orpesa compta de nou enguany amb la distintiva Sendera Blava, un guardó que s’ha atorgat a la sendera passege del Faro per huité any consecutiu. Es tracta d’una sendera que uneix aquest element del segle XIX, acabat de restaurar, amb la plaça Mallorca de la platja Morro de Gos i que contribueix positivament a l’ús sostenible del litoral.