El consistori repartirà 470.000 euros, fins a 3.000 per negoci, abans de cap d’any

Més de 160 autònoms i microempreses d’Almassora han sol·licitat les ajudes del Pla Reactivem Comerç que impulsen l’Ajuntament d’Almassora i la Diputació Provincial de Castelló. El termini per a demandar les subvencions va finalitzar aquesta mitjanit després d’estar en exposició pública des del 23 d’octubre, temps en el qual va rebre 163 peticions que el departament de Comerç haurà de verificar una a una. Les persones sol·licitants opten al repartiment de 470.613 euros de subvencions de la tercera convocatòria per a fomentar la recuperació després de la crisi de la pandèmia.

Els fons procedeixen del consistori (300.000 euros) i la Diputació Provincial de Castelló (170.613,10 euros) i permetran transferir més de 1.500 euros per negoci per a ajudar al sector després de la crisi del coronavirus. No en va, l’Ajuntament repartirà l’excedent entre aquells beneficiaris que hagen pogut justificar despeses més elevades de l’import mínim i en proporció a la quantitat assignada inicialment. L’objectiu passa per garantir que “no es perd ni un euro dels fons consignats”, segons el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí. D’aquesta manera, alguns negocis podrien aconseguir els 3.000 euros de fons públics.

Les ajudes es dirigeixen a cobrir despeses corrents de l’activitat realitzada per les persones treballadores autònomes i les microempreses amb un màxim de 10 persones ocupades. Les despeses han d’haver-se realitzat entre gener de 2021 i la data de presentació de la sol·licitud i hauran d’estar degudament justificats per a accedir a les ajudes públiques.

En aquesta ocasió es poden acollir al pla aquelles empreses d’Almassora excloses en la primera i segona convocatòria i que estiguen registrades en els epígrafs que apareixen en la convocatòria: impremtes, merceries, calçat, drogueria i perfumeria, llenceria, pelleteria, tèxtil per a la llar, comerç majorista de beguda i tabac, comerç al detall i de béns usats, herbolaris o distribució de periòdics i revistes.

La convocatòria va més enllà i aconsegueix també a sales de ball, comerç de mobles, bugaderies, maquilladores i esteticistes, tintoreries i bugaderies, tallers d’automòbils i bicicletes, reparació d’articles electrodomèstics, joieries, autoescoles, guarderies, ensenyament reglat, reparació de roba, perruqueries, serveis de bellesa, serveis fotogràfics i fotocòpies, emmarcació i guies turístics.

“Amb aquesta tercera convocatòria superem els 1,1 milions d’euros en ajudes injectades al teixit empresarial per a salvar les dificultats provocades per la pandèmia”, ha destacat l’edil d’Hisenda. Aquesta part ha incidit en què es tracta del major volum de subvencions directes concedides al sector comercial local que, en el cas del Reactivem Comerç, el consistori ingressarà als beneficiaris abans que acabe l’any.