Els xiquets i xiquetes d’entre 5 i 9 anys podran triar cada mes entre diferents propostes programades en l’agenda de la Regidoria de Cultura

L’Ajuntament d’Orpesa, a través de la Regidoria de Cultura, ha arrancat un nou projecte educatiu l’objectiu del qual és ampliar el coneixement dels més xicotets més enllà de les aules. Es tracta del passaport cultural, un projecte dirigit a alumnes d’entre 5 i 9 anys que cursen des de primer fins a quart de Primària en els col·legis Deán Martí i La Mediterrània.

A través d’aquesta iniciativa, que va arrancar dilluns passat amb els actes programats amb motiu de la celebració de la Nit de Tots Sants, els xiquets i xiquetes podran sumar-se a infinitat d’activitats programades en l’agenda trimestral. Cada mes, tots ells rebran una sèrie de propostes, que van des de sessions de contacontes, actuacions teatrals o tallers, entre altres, de les quals hauran de triar un mínim de dos. Així, els participants hauran d’acudir a l’activitat triada juntament amb el seu passaport, que serà segellat una vegada finalitze la sessió.

D’aquesta manera, “donarem a conéixer l’oferta cultural infantil que ofereix el nostre municipi al llarg de tot l’any d’una manera lúdica i motivadora”, explica el regidor de Cultura, Gonçal Tamborero, qui avança que “els estudiants que aconseguisquen segellar el mínim de propostes exigides podran participar en sortejos en els quals aconseguir regals electrònics”. El projecte, que es realitzarà durant tot el curs, conclourà amb una gran festa final plena de sorpreses.

“Es tracta d’un viatge il·lusionant en el qual creixerem, aprendrem i descobrirem noves experiències, compartint moments amb companys d’escola, amics i familiars”, destaca Tamborero. És per això que “és de vital importància la col·laboració dels mestres i mestres dels col·legis, així com de les famílies”, índex el responsable.

Cal destacar que els alumnes i alumnes d’entre 5 i 9 anys que no cursen els seus estudis en cap dels dos col·legis d’Orpesa també poden sumar-se a aquesta iniciativa i fer-se amb el seu passaport cultural a la biblioteca municipal o en el museu.